Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: steekpartij Pr. Hendrikkade

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Verkeer gecontroleerd
3-7-2001. Agenten in opleiding hielden maandag op vier verschillende plaatsen snelheidscontroles. Ze controleerden achtereenvolgens op de IJdoornlaan, Werengouw, de Spaklerweg en de Europaboulevard. Tijdens de actie zijn 92 hardrijders op de bon gezet. De hoogste score was 92 kilometer per uur. Deze chauffeur reed 42 kilometer ter hard.

Wibautstraat
Politiepersoneel van de Verkeerspolitie hield maandagochtend een verkeerscontrole in de Wibautstraat en zette 16 automobilisten op de bon. Het ging om chauffeurs zonder autopapieren en personen die geen gordel droegen. Op een andere locatie in de Wibautstraat hielden agenten van wijkteam s Gravesandeplein een snelheidscontrole. Er werden 18 hardrijders op de bon gezet. De hoogste score was 78 kilometer per uur.

Zuid-Oost
De politie van Amsterdam Zuid-Oost zette enige honderden automobilisten aan de kant voor verkeerscontroles op de Karspeldreef, bij Hakfort en op de Dolingadreef. De agenten deelden 50 bekeuringen uit. Het ging onder andere om chauffeurs die hun autopapieren thuis hadden laten liggen, geen gordel droegen of rondreden in autos met technische gebreken.

Aalsmeer
De politie van wijkteam Aalsmeer deelde maandag bij diverse controles 28 bonnen uit. De agenten verbaliseerden personen die geen gordel droegen en voor problemen rond de APK, technische gebreken, rijden door rood en snelheidsovertredingen.


Steekpartij Pr. Hendrikkade
3-7-2001. Bij een steekincident op de Prins Hendrikkade zijn vanmorgen rond half zes twee personen gewond geraakt. Een 28-jarige man raakte gewond in de buikstreek en is ter observatie in een ziekenhuis opgenomen. Zijn 27-jarige metgezel liep een snee op aan zijn oor. Hij is aan een politiebureau door een arts behandeld. De politie heeft een 32-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht de steken te hebben toegebracht. Het 27-jarige slachtoffer is inmiddels ook gearresteerd. Voor zover nu bekend zouden de twee gewonde mannen de 32-jarige man van zijn bril hebben willen beroven. Een en ander liep uit op gewelddadigheden en ontaardde in een steekincident.


© Politie Amsterdam-Amstelland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie