Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Saab geeft allergische mensen weer lucht met pollenfilter

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Saab geeft allergische mensen weer lucht

(03 juli 2001)

Saab biedt ook de komende maanden weer een oplossing aan mensen die lijden aan allergieën. Elke Saab is tegenwoordig uitgerust met een perfect pollenfilter, de ultieme oplossing voor mensen met hooikoorts. Het Zweedse merk heeft met het geavanceerde systeem een voorsprong op andere merken. De huidige gecombineerde filters houden het interieur niet alleen vrij van pollen, maar ook van andere luchtdeeltjes als stof, roet en zelfs vervelende luchtjes als dieseluitlaatgassen.

Het systeem filtert maar liefst 99 procent van alle luchtdeeltjes. Het pollenfilter is een uitvinding van Saab. Met ruim twintig jaar ervaring loopt het merk voor op de concurrentie en zoekt het continu naar verbeteringen om het pollenfilter nog dichter te maken, wat een moeilijke opgave is. Filters raken naar verloop van tijd bovendien verzadigd. Daarom adviseert Saab het filter elke 30.000 km te vervangen.

Saab heeft in 1990 een grote doorbraak bereikt met het elektrostatische filter. Door een elektrische lading worden nog meer deeltjes uit de instromende lucht gehaald, zelfs minuscuul kleine ter grootte van 0,25 duizendste millimeter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie