Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Honda-motoren behoren weer tot de beste ter wereld

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Honda-motoren behoren weer tot de beste ter wereld

(03 juli 2001)

Honda heeft in verschillende categorieën van de International Engine of the Year Awards 2001 op glorieuze wijze gewonnen. Zowel de Honda S2000 2,0-liter motor als de Insight 1,0 liter IMA hybride motor werden in hun klasse tot beste motor uitgeroepen - het tweede achtereenvolgende jaar dat Honda tijdens deze internationale verkiezing meerdere prijzen in de wacht sleept

Evenals vorig jaar kwam de Honda IMA-krachtbron in de categorieën kleiner dan 1.0 liter en 'Zuinigste brandstofverbruik' als beste uit de bus. De overwinning van de Honda motor op zijn concurrenten was dit jaar echter wel heel oppermachtig: de Toyota VVT-i 1,0-liter motor uit de Yaris die tweede werd, kreeg slechts de helft van het aantal punten van de Honda krachtbron.

In de categorie '1.8 tot 2.0 liter' zegevierde Honda op dezelfde wijze. Honda's 2,0 liter 240 pk DOHC-krachtbron eindigde op de eerste plaats met meer dan het dubbele aantal stemmen ten opzichte van de Volkswagen 1,9-liter 130 pk TDI--motor, die de tweede prijs ten deel viel, en bijna drie maal zoveel punten als de befaamde Alfa 2,0-liter motor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie