Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Coördinerend Beraad Donner opgericht

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

Coördinerend Beraad Donner opgericht

Op 30 mei jl. is het rapport van de commissie-Donner gepresenteerd. De aanbevelingen uit het rapport hebben grote consequenties voor de producten voor verzekeraars en raken alle sectoren van het Verbond. Vanuit het oogpunt van slagkracht, draagvlak en cordinatie is hiervoor door het Verbond het Coördinerend Beraad Donner opgericht.

Vanuit dit Beraad worden de activiteiten in het kader van Donner in het Verbond centraal gecoördineerd, met uitdrukkelijke handhaving van de input uit de sectoren Leven, Zorg en Schade.

Het Beraad bestaat uit de volgende leden: drs. J.C. van Ek, drs. M.W. Dijkshoorn, mr. P.B. Polet, mr. E.A. Kleijnenberg, mr. J.A.H. Westerbeek en drs. R.P. van Leeuwen.

SER
Op 14 juni is door het kabinet een adviesaanvraag over de aanbevelingen van de commissie-Donner bij de SER ingediend. De SER is gevraagd om in oktober met een advies te komen. De commissie wordt voorgezeten door dr. H.H.F. Wijffels. Voorts hebben vertegenwoordigers van onder andere VNO-NCW, FNV, CNV, MHP en MKB zitting in deze commissie. Mr. P.B. Polet (AEGON) is benoemd als plaatsvervangend VNO-NCW-lid. Het Verbond volgt het SER-traject nauwgezet. In de komende edities van Bondig zal er ook aandacht worden gegeven aan de actuele ontwikkelingen op het terrein van het rapport-Donner.

VNO-NCW
Binnen het VNO-NCW is een aparte bestuurscommissie opgericht om de aanbevelingen van de commissie- Donner te bespreken en het SER-traject te volgen. Namens het Verbond neemt voorzitter mr. P. van de Geijn aan deze commissie deel.

Bondig, juni 2001

Ga een pagina terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie