Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start weerbaarheidsproject op zes Groninger basisscholen

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

6
JUL
11.26

Persbericht

Start weerbaarheidsproject op zes Groninger basisscholen 03-07-2001

Zes openbare basisscholen uit Groningen doen begin volgend jaar mee met een weerbaarheidsproject voor leerlingen uit groep 7 en 8. Het doel van dit project is om te voorkomen dat kinderen slachtoffer worden van machtsmisbruik of (seksueel) geweld.

Het weerbaarheidsproject heet officieel het Marietje Kessels Project. Het project draagt de naam van een 11-jarig meisje uit Tilburg, dat in 1900 werd verkracht en vermoord.
Het Marietje Kessels Project richt zich op preventie van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag tegenover kinderen, zowel door kinderen als door volwassenen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om kindermishandeling, pesten en seksuele intimidatie.

De bedoeling is om kinderen weerbaarder te maken om zo te voorkomen dat zij slachtoffer worden van machtsmisbruik en intimiderend of grensoverschrijdend gedrag. Een ander doel van het project is dat de kinderen ook zelf niet zulk gedrag gaan vertonen.

Het Marietje Kessels Project moet begin volgend jaar van start gaan. Er kunnen ditmaal 6 openbare basisscholen aan meedoen. Momenteel is nog niet bekend welke scholen dat zijn. B&W hebben besloten aan het weerbaarheidsproject een incidentele subsidie van 40.000,- te verlenen.
Het project sluit uitstekend aan bij het integraal jeugdbeleid van de gemeente. Binnen dat beleid worden concrete activiteiten ontwikkeld en uitgevoerd, onder andere op het gebied van veiligheid en gezondheid. Voor het project zal de gemeente een subsidie-aanvraag indienen bij het ministerie van Justitie voor eveneens 40.000,-.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie