Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pitney Bowes voltooit overname Danka Services International

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PITNEY BOWES

Pitney Bowes voltooit overname Danka Services International

Pitney Bowes voltooit overname van Danka Services International

:: Pitney Bowes wordt grootste leverancier van documentbeheer aan de Fortune 100

Stamford, Connecticut - Pitney Bowes Inc. (NYSE: PBI) heeft Danka Services International ('DSI')overgenomen van Danka Business Systems PLC (Nasdaq: DANKY) voor een bedrag van USD 290 miljoen contant. Deze overname levert kritische massa, aanvullende kennis en versterkt het internationale marktaandeel van de divisie Management Services van Pitney Bowes die nu mondiaal marktleider wordt in de USD 30 miljard grote geïntegreerde post- en documentbeheerdienstindustrie.

Door de overname worden nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan het toch al krachtige assortiment producten en dienstverlening, zoals on- en off-site documentbeheer, beheer van centrale reprografische afdelingen, van kopieer- en faxnetwerken, afdrukken op aanvraag en archiveren en ontsluiten van documenten. De ondernemingen hebben nu samen een aanwezigheid op meer dan 1300 klantensites en hebben ruim 17000 mensen in dienst in Europa en Noord-Amerika, o.a. in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Zweden, Duitsland, Noorwegen, Nederland en België.

'Historisch gezien benaderden de beide ondernemingen al op dezelfde manier de markt en zijn beide van grote waarde voor de klant. Door onze Integrated Mail and Document Management (IMDM) oplossingen, maken we ten volle gebruik van de besparingen en efficiëntie die tijdens de hele levensduur van een document wordt geproduceerd, zoals inkomende post, maken en produceren van een document, distributie, archivering en ontsluiting,' verklaarde Karen M. Garrison, president van Pitney Bowes Management Services. 'Deze gedeelde marktvisie en betrokkenheid bij de klant zorgen voor een naadloze overgang voor cliënten van beide organisaties.'

Met een klantenkring, o.a. Cisco, General Motors, ExxonMobil en Merrill Lynch, wordt Pitney Bowes Management Services marktleider onder de Fortune 100 in het leveren van oplossingen voor geïntegreerde post- en documentenbeheer. Pitney Bowes Management Services en DSI zullen samen inkomsten genereren van USD 1 miljard per jaar, wat goed is voor 22% van de jaarinkomsten van Pitney Bowes.

Na de overname wordt DSI onderdeel van Pitney Bowes Management Services en zal opereren onder de naam Pitney Bowes Management Services. Daarbij zal Pitney Bowes Management Services haar interne rapportagestructuur opnieuw afstemmen om beter te voldoen aan de behoefte van de uitgebreide organisatie, zowel nationaal als internationaal. Ray Parker wordt president van International Operations (gevestigd in Groot-Brittannië); Randy Miller wordt president van Enterprise Operations Group, en beheert de top 12 multinational clientèle; en Kevin Connolly wordt president van North American Operations; allen rapporteren aan Garrison.

Voor Pitney Bowes past de overname in de groeistrategie en is vooral gericht voor het leveren van meerwaarde en dienstverlening aan klanten. Pitney Bowes Management Services zal doorgaan met het ontwikkelen van centres of excellence, functies voor hoogopgeleid personeel dat rapporteert aan de hoofdvestiging in Stamford, Connecticut en dat de operationele synergieën blijft benutten waar zij zich voordoen.

:: Over Pitney Bowes Management Services:

Pitney Bowes Management Services is actief sinds 1988 en begon met het op locatie leveren van postkamerdiensten voor grote zakelijke klanten (Fortune 1000/FTSE) en grote advocatenkantoren, waarna de activiteiten snel werden uitgebreid in antwoord op de vraag van klanten.

De diensten van het bedrijf op locatie en daarbuiten omvatten nu:


- Verantwoordelijk en efficiënt post- en pakkettenbeheer

- On line print- en kopieerdiensten


- Commerciële en juridische elektronische opslag

- Beveiligde desktop-aanmaak van berichten en documenten

- Oplossingen voor documentenproductie en zakelijk herstel

- Archief- en informatiebeheer


- Kopieercentrum en netwerkfaxbeheer


- Apparatuurinkoop en vlootbeheer


- Postkamerbeheer


- 20 nationale off-site business centres


- Service off-site, near-site en on-site

Het in Connecticut gevestigde Pitney Bowes Inc. is een bedrijf van $4 miljard dat over de hele wereld oplossingen levert voor geïntegreerd post- en documentenbeheer. Meer informatie over Pitney Bowes of Pitney Bowes Management Services kunt u vinden op:
www.pitneybowes.com

Danka Business Systems PLC, met hoofdvestigingen in Londen, Engeland en St. Petersburg, Florida, is een van de grootste onafhankelijke leveranciers ter wereld van apparatuur voor elektronische opslag en aanverwante diensten, onderdelen en materialen. Danka levert kantoorartikelen en diensten in ongeveer dertig landen over de hele wereld.

James Tate
The Henley Group International Limited
Tel:+44-(0)1628 829 715
Fax:+ 44-(0)1628 829 669
Email: (group@henley.co.uk)

Charles F. McBride
Executive Director, Investor Relations
Pitney Bowes
Tel: +1-203-351-6349
(charles.mcbride@pb.com)

Christopher Tessier
Manager, Media Relations
Pitney Bowes
Tel: +1-203-351-7210
(christopher.tessier@pb.com)


03 jul 01 14:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie