Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Definitief inrichtingsplan Reeshofpark in Tilburg

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

28-06-2001

Definitief inrichtingsplan Reeshofpark

Ontwerp naar aanleiding van inspraak op twee punten aangepast

Het college van b&w heeft ingestemd met het definitieve ontwerp van het Reeshofpark en de uitvoering van de specifieke onderdelen daarvan. Het college heeft benadrukt dat bij de verdere inrichting nog gekeken moet worden naar de plek van het voetpad in de speeltuin. Uitgangspunt hierbij is dat er zo mogelijk geen bomen gekapt worden voor de aanleg van het voetpad. Naar aanleiding van inspraakreacties zijn twee wijzigingen in het oorspronkelijke ontwerp aangebracht. Zo wordt het hekwerk van de speeltuin iets gedraaid, om meer ruimte te creëren voor de parkeervoorzieningen. Daarnaast wordt de brug nabij de Harmelenstraat iets zuidelijker geplaatst, zodat er geen waardevolle boom gekapt hoeft te worden. Om ongewenst brommer- en scooterverkeer op deze brug te voorkomen, komt bij de brug een bajonetaansluiting, zigzag geplaatste hekjes. Verder is besloten dat enkele onderdelen van het park in samenwerking met de werkgroep nader worden uitgewerkt. Dit geldt ook voor het historisch hart van het park en een eventuele kinderboerderij.

Uitwerking in detail
De gemeente gaat de volgende onderdelen van het park in samenwerking met de werkgroep Inrichtingsplan Reeshofpark in detail uitwerken:
- het treffen van maatregelen ter voorkoming van oneigenlijk gebruik van de asfaltpaden door brommers;

- het treffen van maatregelen om de toegankelijkheid van mindervaliden te vergroten;

- de omvang en vorm van het parkeerterrein, inclusief aan- en afrijroute;

- de aansluiting -en ligging- van het Klaaswaalpad op het nieuwe parkeerterrein;

- de drijvende brug over de vijver, en

- het opstellen van een beheerplan voor het Reeshofpark. Daarnaast werkt de werkgroep Historisch Hart de invulling van het historisch hart van het park verder uit. De Tilburgse Kunststichting is benaderd om hiervoor een ontwerp te maken, naar een idee van de wijkraad. Tot slot houdt de werkgroep Kinderboerderij een haalbaarheidsonderzoek naar het initiatief van de wijk om in het Reeshofpark een kinderboerderij en educatief centrum te vestigen.

Achtergrond
In maart 2001 heeft het ontwerp voor het Reeshofpark ter visie gelegen. Inspraak was mogelijk op de nog niet uitgevoerde onderdelen in het oostelijk deel van het park, zoals de speeltuin, vijver, beplanting, gazon/bloemenweide, hondenlosloopzone, paden en pleinen. In totaal zijn 7 inspraakreacties ontvangen van direct omwonenden en Bewonersvereniging Reeshofpark.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie