Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Capelle gaat in hoger beroep in zaak Bermensteijn

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Bermensteijn

In het geschil tussen het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel en de Stichting ouderenhuisvesting Rotterdam enerzijds en de in- en omwonenden van wooncomplex Bermensteijn anderzijds, heeft de president van de Rechtbank Rotterdam uitspraak gedaan. De president stelde de in- en omwonenden in het gelijk. Het college deelt de mening van de president niet en stelt daarom hoger beroep in bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bovendien verzoekt het college om een voorlopige voorziening bij dit rechtscollege tegen de uitspraak van de president. Het is nog niet bekend wanneer de zitting bij de voorzitter van de afdelings Bestuursrechtspraak van de Raad van State is. Tot die tijd geeft het college nog geen uitvoering aan de uitspraak van de president.

Het college en de directie van de Stichting ouderenhuisvesting Rotterdam willen dat uitbehandelde Korsakov patiënten in het Bermensteijn complex kunnen wonen. Het college vindt dat dit past binnen het bestemmingsplan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het informatiecentrum van de gemeente, telefoon 010-284 84 84.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie