Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Amsterdam-Amstelland: taxichauffeur beroofd

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Overleden na aanrijding
28-6-2001. Bij een aanrijding op de Wiegerbruinlaan in Uithoorn is gistermiddag een 88-jarige inwoonster van Uithoorn om het leven gekomen. Het slachtoffer werd tijdens het oversteken aangereden door de bestuurder van een brommer. De 17-jarige bestuurder van de brommer negeerde hierbij vermoedelijk een rood verkeerslicht.Taxichauffeur beroofd
02-07-2001. Vannacht is een taxichauffeur beroofd door een klant. Het 19-jarige slachtoffer werd met een vuurwapen bedreigd, maar bleef ongedeerd. De klant maakte enige honderden guldens buit. De klant stapte ergens in de Spuistraat in en liet zich naar een hotel aan de Prins Hendrikkade brengen. Hij bedreigde de chauffeur met een vuurwapen en maakte een paar honderd gulden buit. Bij het hotel aangekomen, overhandigde de taxiberover het geld aan een daar wachtende negroïde man. Vervolgens voerde de taxirit naar Amsterdam-Noord. Onderweg kocht de berover nog wat eetwaren bij een benzinestation. Op de Oosterlengte maakte hij de chauffeur weer wat geld afhandig en stapte hij definitief uit. Het door de klant achtergelaten vuurwapen, werd door de beroofde chauffeur bij een politiebureau afgegeven. Het bleek om een namaakwapen te gaan.

Schietpartij
02-07-2001. Bij een schietpartij gistermorgen op de Postjesweg zijn een 50-jarige passagier van een taxi en een 35-jarige taxichauffeur gewond geraakt. De schietpartij vond plaats op het moment dat de taxichauffeur op de Postjesweg stopte voor het rode verkeerslicht. Aan de passagierszijde stopte tegelijkertijd de bestuurder van een brommer. Deze trok een vuurwapen en schoot meerdere keren op de passagier. De man werd meerdere keren geraakt. Ook de taxichauffeur liep een schotwond op. De chauffeur gaf direct na de schietpartij vol gas en reed naar een ziekenhuis. Hier zijn beide mannen opgenomen. Zij verkeren niet in levensgevaar. De schutter is voortvluchtig. De politie denkt dat de aanleiding van het incident een ruzie is die kort voor de schietpartij plaatsvond.


Steekpartij Pr. Hendrikkade
3-7-2001. Bij een steekincident op de Prins Hendrikkade zijn vanmorgen rond half zes twee personen gewond geraakt. Een 28-jarige man raakte gewond in de buikstreek en is ter observatie in een ziekenhuis opgenomen. Zijn 27-jarige metgezel liep een snee op aan zijn oor. Hij is aan een politiebureau door een arts behandeld. De politie heeft een 32-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht de steken te hebben toegebracht. Het 27-jarige slachtoffer is inmiddels ook gearresteerd. Voor zover nu bekend zouden de twee gewonde mannen de 32-jarige man van zijn bril hebben willen beroven. Een en ander liep uit op gewelddadigheden en ontaardde in een steekincident.


GVB-er mishandeld
29-06-01. Tijdens een kaartcontrole gistermiddag op het station Cornelis Lelylaan deden zich tegelijkertijd twee incidenten voor. Een ongeveer 30-jarige man zonder vervoersbewijs probeerde de controle te omzeilen door hard weg te rennen. Op de trap van het perron verloor de man zijn evenwicht en kwam ten val. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. Tegelijkertijd kreeg een kaartcontroleur een stoot in zijn maag van een andere 25-jarige passagier die zonder kaartje reisde. De controleur is behandeld in een ziekenhuis. De 25-jarige passagier is voor mishandeling ingesloten aan een politiebureau.


Mislukte overval
29-06-01. Twee gewapende mannen hebben gisteravond geprobeerd een supermarkt aan de Tweede Nassaustraat te overvallen. Het gemaskerde duo drong het pand binnen en bedreigde de aanwezige personeelsleden met een vuurwapen. Sommige personeelsleden raakten in paniek en begonnen te gillen. De overvallers gingen er vervolgens zonder geld vandoor. Niemand raakte gewond.


Verkeer gecontroleerd
3-7-2001. Agenten in opleiding hielden maandag op vier verschillende plaatsen snelheidscontroles. Ze controleerden achtereenvolgens op de IJdoornlaan, Werengouw, de Spaklerweg en de Europaboulevard. Tijdens de actie zijn 92 hardrijders op de bon gezet. De hoogste score was 92 kilometer per uur. Deze chauffeur reed 42 kilometer ter hard.

Wibautstraat
Politiepersoneel van de Verkeerspolitie hield maandagochtend een verkeerscontrole in de Wibautstraat en zette 16 automobilisten op de bon. Het ging om chauffeurs zonder autopapieren en personen die geen gordel droegen. Op een andere locatie in de Wibautstraat hielden agenten van wijkteam s Gravesandeplein een snelheidscontrole. Er werden 18 hardrijders op de bon gezet. De hoogste score was 78 kilometer per uur.

Zuid-Oost
De politie van Amsterdam Zuid-Oost zette enige honderden automobilisten aan de kant voor verkeerscontroles op de Karspeldreef, bij Hakfort en op de Dolingadreef. De agenten deelden 50 bekeuringen uit. Het ging onder andere om chauffeurs die hun autopapieren thuis hadden laten liggen, geen gordel droegen of rondreden in autos met technische gebreken.

Aalsmeer
De politie van wijkteam Aalsmeer deelde maandag bij diverse controles 28 bonnen uit. De agenten verbaliseerden personen die geen gordel droegen en voor problemen rond de APK, technische gebreken, rijden door rood en snelheidsovertredingen.Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


Kijkje in digitale politiecel
30-5-2001. Als eerste korps in Nederland opent de politie Amsterdam-Amstelland de deuren van haar cellenhuis voor het publiek. In virtuele zin, welteverstaan. De special In de bak, te vinden op deze website, biedt de bezoeker letterlijk de mogelijkheid om rond te kijken in het cellenhuis van het hoofdbureau. Op 360-gradenfotos zijn de gangen, de security desk en verschillende cellen te zien.
De virtuele rondleiding maakt deel uit van een special over arrestantenzorg. Daarin komen onderwerpen aan bod als: wie belanden er in een politiecel en waarom? Hoe ziet zon cel eruit? Wat komt er allemaal kijken bij de beveiliging en verzorging van arrestanten? Hoe lang blijven zij in de cel? Ook is er informatie voor mensen die als arrestantenverzorger aan de slag willen gaan.

Klik hier om naar het digitale cellenhuis te gaan.

Auto rijdt terras op
27-6-2001. Gisteravond zijn vier gewonden gevallen bij een ongeval op een caféterras aan de Willemsparkweg. Vier van hen werden naar ziekenhuizen overgebracht, maar zijn in de loop van de nacht naar huis gestuurd. Over hun verdere medische behandeling is op dit moment niets bekend.

Rond 21.00 uur reed een 34-jarige automobilist uit Diemen met een Duitse huurauto het terras op van een café op de hoek van de Willemsparkweg met de Jacob 0brechtstraat. De man had naar de Ongevallendienst van de Verkeerspolitie later berekende een snelheid die tussen de 60 en 80 kilometer per uur lag. De weg vertoonde bovendien geen remsporen.

Meer lezen...


Korps sponsort rijbewijs
28-6-2001. Het bezit van het autorijbewijs (rijbewijs B) is een eis om als aspirant te kunnen worden aangesteld. De aspirant die nog niet over het rijbewijs B beschikt, moet dit binnen twee jaar na aanstelling hebben gehaald. Om de aspirant in deze les- en examenkosten tegemoet te komen, biedt de politie Amsterdam-Amstelland een tegemoetkoming in de les- en examenkosten van maximaal f 1.500 per jaar. Deze tegemoetkoming wordt ook verstrekt voor het behalen van het rijbewijs A (motorrijbewijs).
Lees meer over arbeidsvoorwaarden bij de politie Amsterdam-Amstelland

Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.


Gordelcontrole Hagedoornplein
28-6-2001. Gisteravond hield de politie een autogordelcontrole op het Hagedoornplein. De agenten zetten 24 bestuurders op de bon die hun gordel niet droegen. De overtreders krijgen binnenkort bericht thuis.Man doodgeschoten
18-06-01. Zaterdagavond rond half tien vond een dodelijk schietincident plaats in de van Beuningenstraat. Het slachtoffer is een 25-jarige Amsterdammer. Hij werd aangetroffen in de buurt van zijn geparkeerde auto. Na het schietincident zijn er meerdere mannen weggelopen in de richting van de Groen van Prinstererstraat. Alhoewel het motief in deze zaak nog niet duidelijk is, denkt de recherche vooralsnog niet aan een liquidatie. Getuigen wordt verzocht zich te telefonisch te melden op nummer (020) 559 38 20.Gewapende overvallen
28-6-2001. Twee gewapende mannen hebben gistermiddag een groothandel in mode aan het Koningin Wilhelminaplein overvallen. Het duo bedreigde twee personeelsleden met een vuurwapen en eiste geld. Nadat de overvallers uit een geldkistje een onbekend geldbedrag hadden weggenomen, gingen ze er lopend vandoor. Niemand raakte gewond.
Bakkerij
Op de Bos en Lommerweg werd vanmorgen het personeel van een bakkerij het slachtoffer van een gewapende overval. Drie gemaskerde mannen bedreigden het personeel met een vuurwapen en eisten geld. Vervolgens ging het trio er vandoor met een klein bedrag aan wisselgeld. Ook hier raakte niemand gewond.Dossier
Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.


© Politie Amsterdam-Amstelland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie