Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Zuid, Kerkrade: snelheidscontrole

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-07-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 16.30 u) Dinsdag, 3 juli 2001

District Kerkrade

Landgraaf; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen maandagmorgen (11.00 tot 12.00 u) een radarsnelheidscontrole gehouden op de Europaweg-Noord in Landgraaf. Daarbij werden totaal 128 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 18 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km p/u.

Landgraaf; oogsten
Bij controle afgelopen maandagmiddag in een woning aan de Europaweg-Zuid in Landgraaf trof de politie in de garage / in schuur hennepkwekerijen aan met totaal ruim driehonderd hennepplanten. Bleek dat de bewoonster van de woning, samen met enkele andere personen (vrouwen) bezig waren met het oogsten van de hennepplanten (al bijna honderd henneptoppen geknipt/geoogst). De hennepplanten, de oogst, 16 groeilampen, luchtafzuigapparatuur enz. werden inbeslaggenomen. Alle aanwezige personen, totaal vijf vrouwen uit Landgraaf, Heerlen en Brunssum werden aangehouden en voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht. De politie kreeg aanwijzingen dat met de electriciteitsmeter was geknoeid waarop Essent werd ingeschakeld. Bij nader onderzoek in de woning vond de politie ook nog een zak met enkele honderden XTC-tabletten en een beetje amfetamine. Ook deze verdovende middelen werden inbeslaggenomen. De politie stelt verder onderzoek in.

Simpelveld; rijbewijs ingevorderd
De hoge snelheid van een 23-jarige automobilist uit Brunssum trok afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Provincialeweg / N281 ter hoogte van Simpelveld de aandacht van de politie. Die reed de automobilist achterna. Toen de politie-agenten achter de Brunssummer reden klokte de snelheidsmeter van het politievoertuig soms snelheden van 136 km p/u, dit op plaatsen waar (wegens wegwerkzaamheden) maximaal maar 70 en soms 50 km p/u mag worden gereden. De politie heeft de auto voor nader technisch onderzoek uit het verkeer genomen en het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie