Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stoffelijke resten omgekomen mariniers in Nederland

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


Stoffelijke resten omgekomen mariniers in Nederland

03-07-2001

Op de vliegbasis Eindhoven zijn vanochtend de stoffelijke resten van de in het afgelopen weekeinde omgekomen mariniers aangekomen. De mariniers, in de leeftijd van 19-, 20-, en 25-jaar, kwamen in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven bij een ernstig verkeersongeval. Ze zullen in Nederland in besloten kring worden begraven. De mariniers behoorden tot de 42ste infanteriecompagnie op Aruba.

Bij het ongeval werden zes andere Nederlandse mariniers en twee Amerikaanse mariniers gewond. De Nederlandse mariniers bevonden zich samen met twee Amerikaanse collegas, die als chauffeur en bijrijder optraden, in het eerste van drie militaire busjes die op de terugweg waren van de mariniersbasis Quantico in de staat Virginia naar de mariniersbasis Camp Lejeune in de staat North Carolina. Het ongeval gebeurde 50 kilometer ten noorden van Kinston. De mariniers keerden terug van een briefing in Quantico in het kader van de samenwerking tussen het Amerikaanse en het Nederlandse Korps Mariniers. (foto: CAVDKM)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie