Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bolkestein moet nu zijn ware gezicht laten zien

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Overnamerichtlijn: Bolkestein moet nu zijn ware gezicht laten zien

Brussel, 4 juli 2001

Europarlementariër Ieke van den Burg (PES) is zeer tevreden met het afwijzen van de uitkomst van de conciliatieprocedure aangaande de overnamerichtlijn door het Europees Parlement eerder deze middag.

"Het Europees Parlement heeft vandaag een duidelijk signaal gegeven. Het is nu aan Europees Commissaris Bolkestein om zijn ware gezicht te laten zien. Is hij een slechte verliezer of een democraat? Voor de voortgang van de richtlijn hoeft de afwijzing van het parlement geen vertraging te betekenen. In tegendeel Bolkestein kan morgen al het zelfde voorstel voorleggen, maar dan dit keer zonder het verbod op beschermingsconstructies tegen vijandige overnames. Immers de richtlijn gaat eigenlijk over de transparantie van openbare biedingen en over de rechten van minderheidsaandeelhouders bij vijandige overnames. Op die punten heeft Bolkestein alle steun van het parlement. Een lange implementatietermijn is dan overbodig. Dit geeft de ruimte om het debat over beschermingsconstructies anders en beter te voeren, namelijk in zijn samenhang met de rechten van werknemers, de belangen van de lokale gemeenschap en andere ´stakeholders´, aldus Ieke van den Burg

Voor informatie: Rose Moers 00 32 475 663188

terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie