Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Haag breidt cameratoezicht uit

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-07-04: Den Haag breidt cameratoezicht uit pag.nr.=7509

B&W van Den Haag stellen de raad voor cameras te plaatsen op een aantal locaties in het centrum. Het college geeft hiermee invulling aan het besluit van de gemeenteraad om cameratoezicht in Den Haag uit te breiden met een aantal locaties in de stad.

Op basis van de veiligheidsscan van politie Haaglanden komen voor het cameratoezicht de verbindingsroutes tussen de beide NS-stations (Den Haag CS en Hollands Spoor) en de binnenstad in aanmerking. Aangezien dit een groot gebied is, zijn de locaties die in eerste instantie in aanmerking komen voor cameratoezicht in kaart gebracht. De uitbreiding zal fasegewijs worden ingevoerd.

Gelet op de mate van criminaliteit en onveiligheidsgevoelens stelt het college voor om te starten op het traject Stationsplein, Stationsweg en Wagenstraat en omgeving, waaronder het Bazarplein. Vervolgens zal het traject Herengracht, Herenstraat, Plein, Lange Poten, Spuistraat en Vlamingstraat worden voorzien van cameras.

In een volgende ronde worden de mogelijkheden van cameras op de Boulevard van Scheveningen bezien.

Voor de uitbreiding van het cameratoezicht in het centrum is f 1,5 miljoen beschikbaar.

4 juli 2001

last update: 5 juli 2001 ;pag.: 7509; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie