Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Corduneanu in eerste ronde Dutch Junior Open uitgeschakeld

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
For more information: Kim Doets or Remko de Beer
Sifriedstraat 16
1901 NS CASTRICUM
Phone: 31(0)251 653363
Telefax: 31(0)251 679897
Email: info@dutchjunioropen
Website: www.dutchjunioropen.com

Castricum, July 4th 2001

Corduneanu in eerste ronde Biesterbos Groep Dutch Junior Open uitgeschakeld!

De Tsjech Roman Kutac heeft op de vierde dag van het Biesterbos Groep DJO het toernooi van zijn titelfavoriet beroofd. De als eerste geplaatste Evgenii Corduneanu kon na één wedstrijd zijn titelaspiraties alweer gedag zeggen.

Kutac toonde vanaf de eerste slagenwisseling al geen enkel ontzag voor Corduneanu. De Tsjech kwam flitsend uit de startblokken en zette zijn opponent onder grote druk. Dit resulteerde in een snelle 4-1 voorsprong die hij niet meer uit handen gaf (6-3). In de tweede set kwam de Moldaviër sterk terug. Hij greep het initiatief én de tweede set (2-6). Na het winnen van de tweede set was Corduneanu opnieuw de favoriet voor de zege, echter Kulac toonde veerkracht en nam net als in de eerste set een snelle voorsprong. De Tsjech bleef koel en serveerde de wedstrijd eenvoudig uit. In de derde ronde neemt hij het morgen op tegen Coen van Keulen. Onze landgenoot rekende in de tweede ronde af met de als zestiende geplaatste Ivan Kokurin uit Oezbekistan (6-1 6-3). In de andere helft van het schema deed de als tweede geplaatste Israeliër Dudi Sela wel wat op grond van zijn plaatsing van hem mocht worden verwacht. Hij versloeg Bas van der Valk in twee spannende sets. In het eerste bedrijf moest de tiebreak de beslissing brengen (3) en in de tweede set was één break voldoende om de zege naar zich toe trekken (6-4).

In het meisjestoernooi waren alle ogen gericht op het meisje met de beroemde zus. Elke Clijsters had haar handen vol aan de Venzuelaanse Shilla D'Armas die in de eerste ronde eenvoudig van Jessica Pater had gewonnen. Clijsters pakte de eerste set met 6-4, maar moest de tweede met dezelfde cijfers aan haar tegenstandster laten. In de beslissende set bleek Clijsters uiteindelijk toch de sterkste. Ze greep de winst met 6-3. In de volgende ronde neemt ze het op tegen de als negende geplaatste Spaanse Marta Mir, die Nienke de Jong in drie sets versloeg (3-6 6-3 6-3). Clijsters' als tweede geplaatste landgenote Debbrich Feys wist zich ook onder de laatste zestien te scharen. Zij versloeg de Duitse Melanie Hafner met 6-3 en 6-4. Haar volgende obstakel is een andere Duitse, Korina Perkovic. De derde Belgische in het hooftoernooi, Jessie de Vries, werd door de nummer één van de plaatsingslijst, de Duitse Anna-Lena Groenefeld, verpulverd: 6-0 6-0. Groenefeld neemt het morgen op tegen de Amerikaanse Ally Baker.

De wedstrijden zullen morgenochtend wederom om 9.00 uur beginnen op tennispark de Vinkenbaan. Wij hopen dat u allen komt genieten van enkele mooie partijen jeugdtennis op topniveau!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie