Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Volkels 306 squadron begint aan nieuwe taak

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Volkels 306 squadron begint aan nieuwe taak

04-07-2001

Persbericht ministerie van Defensie DV/PB074

Het 306 squadron van de Vliegbasis Volkel begint deze week aan haar nieuwe taak als opleidingssquadron voor de Koninklijke Luchtmacht. Hiermee wordt invulling gegeven aan de besluitvorming rond de Defensienota 2000, waarin het voornemen kenbaar werd gemaakt.

Het squadron verzorgt voortgezette vliegeropleidingen voor F-16 piloten die, na afronding van hun opleiding in de Verenigde Staten, verder worden geschoold in tactieken en procedures zoals die in west Europa gelden. Voorts gaat het 306 squadron voorzien in cursussen voor vliegers die tijdelijk niet hebben gevlogen of die op een ander type vliegtuig hebben gevlogen.

Tot vorig jaar maakten vliegers van het 306 squadron voornamelijk fotoverkenningsvluchten. Deze taak is nu verdeeld over drie operationele F-16 squadrons van de Vliegbases Twenthe, Leeuwarden en Volkel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie