Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bull start proefproject met FIT

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten


Bull start proefproject met FIT
(Fingerprint Image Transmission) voor politie

Amsterdam, 3 juli 2001 Bull levert FIT-software voor een proefproject in de politieregio Amsterdam/Amstelland. FIT wordt al tien jaar met succes in Noorwegen gebruikt en vanaf 21 mei jl. maakt de afdeling Dactyloscopie van het Bureau Forensisch Technische Onderzoeken in samenwerking met de wijkpolitie van het binnenstadsdistrict, gebruik van deze toepassing. Fingerprint Image Transmission (FIT), een software-programma van Bull, is een automatisch verzendsysteem voor vingerafdrukken voor een Automated Fingerprint Identification System (AFIS), waardoor vingerafdrukken en foto's gemakkelijk uitwisselbaar en vergelijkbaar zijn tussen verschillende lokaties. Dankzij deze software kunnen de dactyloscopische signalementen vlot worden uitgewisseld tussen het Bureau Forensisch Technische Onderzoeken en het wijkteam van het binnenstadsdistrict, waar ruim eenderde van de verdachten vandaan komt. Dit levert een enorme tijds- en dus ook geldbesparing op.

FIT is in staat om foto's en dactyloscopische signalementen en sporen in te scannen, op te slaan in TIF-formaat, te verzenden naar andere (buitenlandse) FIT-terminals of lokale AFIS's en vervolgens uit te printen. Het is dus een ideaal middel om lokaal en wereldwijd dactyloscopische signalementen uit te wisselen. In dit proefproject is de vooruitgang goed merkbaar. "Collega's uit het binnenstadsdistrict sturen de vingerafdrukken over. Wij printen ze uit en vergelijken ze met ons computerbestand," vertelt Doede Rijpkema van Dactyloscopie. "Nu kan Dactyloscopie heel vlot een antwoord geven op de vraag bij wie de vingerafdrukken horen. Justitie krijgt veel sneller antwoord op de vraag 'is het hem of niet ?'"

De strategie van Bull is om AFIS te beschouwen als onderdeel van een gedecentraliseerde en totale IT-oplossing voor de politie. Elke onderzoeker die over FIT beschikt, heeft voortaan indirect toegang tot de gewenste AFIS, waardoor lokaal en internationaal onderzoek sneller, preciezer en goedkoper wordt. Het is belangrijk dat er een betrouwbare, snelle en veilige manier beschikbaar is om complete vingerafdrukzaken en foto's uit te wisselen, te versturen naar een centrale AFIS of om hard-copy's te maken voor vergelijkingen.

Over Bull
Bull is een internationale IT-groep die actief is in meer dan 100 landen. De groep realiseerde in 2000 een omzet van 3,2 miljard euro. Bull richt zich bovenal op het leveren van een veilige e-infrastructuur plus de diensten daaromheen. De relaties van Bull moeten optimaal van de net-economie kunnen profiteren. Een voortvarende e-strategie is voor Bull even hot als excellente e-software. Allianties met de beste partners en eigen expertise op het gebied van integratie, onderhoud, beveiliging en ondersteuning zorgen voor een uitgebreid portfolio op het gebied van IT-diensten, systemen en software.

De groep is georganiseerd in twee grote autonome eenheden: Bull Infrastructure & Systems (I&S) en Integris. Bull I&S levert gebruiksklare internetsystemen en net-infrastructuuroplossingen met gegarandeerde prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid. Bull I&S beschikt over technologische expertise die uniek is in Europa. Integris is een pan-Europees IT-bedrijf voor consulting, systeemintegratie en managementdiensten, dat sterk geconcentreerd is op telecomaanbieders, internetoplossingen en outsourcing.
Voor meer informatie surf naar: www.bull.nl

Oracle is een gedeponeerd handelsmerk en Oracle9i is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van Oracle Corporation
Escala en We-Commit zijn handelsmerken of is gedeponeerde handelsmerken van Bull SA
AIX is een gedeponeerd handelsmerk van IBM Corp. en wordt in licentie gebruikt. UNIX is een gedeponeerd handelsmerk van de Open Group. Alle andere handels-, dienstenmerken en bedrijfsnamen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars
###
Neem voor meer informatie contact op met:

Creative Strategies Bull Benelux N.V.
Frederik Schepens Friso Visser
Streekbaan 196 Hogehilweg 21
1800 Vilvoorde 1101 CB
Amsterdam-Zuidoost
België Nederland
Tel: +32 (0)2 267 4160, Fax:+32(0)2 267 1289 Tel.:+31(0)20 430 2167 Fax:+31(0)20 430 2911
E-mail: fre@creative-strategies.be E-mail:
(friso.visser@bull.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie