Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pvda Geuzenveld Slotermeer stuurt wijkwethouder de laan uit

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

PVDA STUURT WIJKWETHOUDER ANK STREUER DE LAAN UIT.

Amsterdam Geuzenveld Slotermeer 4 juli 2001-07-04

Met één stem verschil werd gisteravond tijdens de raadsvergadering van de stadsdeelraad Geuzenveld Slotermeer wethouder Ank Streuer verplicht om ontslag te nemen.

Na een maandenlange interne ruzie binnen de P.v.d.A. burelen bleek het P.v.d.A. partijbestuur niet capabel genoeg om de interne ruzie tussen Miep van Diggelen en Ank Streuer op te lossen. Het kostte fractievoorzitter Robin de Bood nog enige moeite om een meerheid van stemmen te krijgen, maar na enige wijzigingen in de motie van wantrouwen met betrekking tot de aard van de problemen ging D66 overstag en verloor Geuzenveld Slotermeer een zeer gewaardeerd wethouder en portefeuillehouder van Welzijn en Onderwijs.Het Dagelijks Bestuur was onderling verdeeld waardoor VVD-er Hans van Lier tégen en Cor Laarhoven vóór het vertrek stemde.

Tijdens al dit gekrakeel werd ook de positie van stadsdeelvoorzitter Miep van Diggelen ter discussie gesteld, maar daarover werd nog niet gestemd.

R.M. van Schaik

06-53193132

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie