Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanpassing dienstregeling NS juli tot september 2001

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Spoorwegen
Zoek soortgelijke berichten
Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

Aanpassing dienstregeling 16 juli tot en met 2 september 4 juli 2001
NS heeft besloten de dienstregeling tijdens de zomervakantie op een aantal trajecten in de Randstad tijdelijk te wijzigen. Reden hiervoor is dat het tekort aan personeel en materieel te vaak tot gevolg heeft dat op willekeurige momenten treinen uitvallen waardoor reizigers onaangenaam worden verrast en vertragingen oplopen. NS betreurt het om tijdelijk de dienstregeling te moeten beperken, maar door bepaalde treinen tot en met 2 september gepland uit de dienst te nemen wordt voor de reizigers de gewenste duidelijkheid gecreëerd. De maatregelen zijn tevens bedoeld om de hoge werkbelasting en het mede daardoor ontstane ziekteverzuim van het rijdend personeel te verminderen.

Al sinds het najaar van 2000 ondervindt het rijdend personeel een hoge werkdruk, ondanks extra inspanningen zoals de tijdelijke overplaatsing van personeel naar plaatsen waar het tekort het grootst is en intensieve wervingscampagnes. Het personeelstekort is met name in de Randstad nog aanzienlijk. Daarom wordt op een aantal lijnen in de Randstad, waar de treinen vaak ieder kwartier of vaker rijden, het aantal treinen tijdelijk verminderd. Op deze trajecten zal echter ook gedurende de zomerperiode gereden worden met een frequentie van minimaal twee treinen per uur naar iedere bestemming. NS zal haar klanten tijdig en uitgebreid over onderstaande aanpassingen informeren.

Aanpassingen

Vanaf 16 juli tot en met 2 september zijn er aanpassingen op de volgende trajecten:

Spitstrein Den Helder Amsterdam Centraal
op werkdagen
s Ochtends vervallen 4 spitstreinen van Den Helder naar Amsterdam Centraal en
s avonds vervallen 4 spitstreinen van Amsterdam Centraal naar Den Helder. In de spits blijft vanuit Den Helder 2 x per uur een stoptrein rijden die vanaf Alkmaar als Intercity naar Amsterdam Centraal en Nijmegen gaat (en terug). Vanaf Alkmaar rijdt bovendien 2 x per uur een stoptrein richting Amsterdam Centraal.

Spitstrein Enkhuizen/Hoorn Kersenboogerd Amsterdam Centraal op werkdagen
s Ochtends vervallen 6 spitstreinen richting Amsterdam Centraal en s avonds vervallen 6 spitstreinen richting Hoorn
Kersenboogerd/Enkhuizen. Reizigers kunnen gebruik maken van de stoptrein die 2 x per uur rijdt op dit traject.

Strand-/zomertrein Amsterdam Centraal Zandvoort v.v. op alle dagen
De rechtstreekse strandtreinen vervallen. Op het traject Amsterdam Centraal Haarlem v.v. blijven per uur 2 Intercitys, 2 Sneltreinen en 2 stoptreinen rijden. Voor reizigers in de richting Zandvoort blijft op het traject Haarlem Zandvoort ieder half uur een trein rijden. Daarnaast kan bij grote drukte de frequentie verhoogd worden naar 4 treinen per uur.

Sneltrein Amsterdam Centraal Den Haag Centraal v.v. 2 x per uur, op alle dagen
De rechtstreekse verbinding Amsterdam Centraal Den Haag Centraal blijft gehandhaafd in de spits, en vervalt daarbuiten en in het weekend. Reizigers kunnen dan overstappen op Schiphol en/of Leiden Centraal. In een aantal gevallen is reizen via Haarlem ook een alternatief.

Stoptrein Leiden Centraal Dordrecht v.v.
op alle dagen
De rechtstreekse stoptreinen vervallen. Met de stoptreinen die rijden tussen Haarlem Den Haag Centraal v.v. en Den Haag Centraal Roosendaal v.v. blijven alle stations bereikbaar. Bovendien zal de Sneltrein Amsterdam Dordrecht/Breda extra op Laan van NOI stoppen.

Zoetermeer Stadslijn
op werkdagen
Een aantal spitstreinen vervallen. In de ochtendspits wordt 6 x per uur rechtsom (via Dorp) gereden. In de avondspits is dit 6 x per uur linksom (via Stadhuis). De reis kan hierdoor iets langer duren dan normaal.

Spitstrein Rotterdam Hofplein Den Haag Centraal v.v. op werkdagen
In de spits vervallen de Sneltreinen tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Hofplein. Op dit traject blijft 2 x per uur een stoptrein rijden.

SpitsPendel Rotterdam Centraal Vlaardingen Centrum v.v. op werkdagen
De SpitsPendels tussen Rotterdam Centraal - Vlaardingen Centrum v.v. vervallen. Reizigers kunnen gebruik maken van de stoptrein die 4 x per uur rijdt.

Stoptrein Utrecht Centraal Hilversum v.v.
maandag t/m zaterdag
De frequentie van stoptreinen wordt verlaagd naar 2 treinen per uur. Reizigers kunnen gebruik maken van de stoptrein van Utrecht Centraal via Hilversum naar Leiden Centraal v.v. die 2 x per uur rijdt. Stoptrein Utrecht Centraal Geldermalsen v.v.
maandag t/m zaterdag
De frequentie van stoptreinen wordt verlaagd naar 2 treinen per uur. Reizigers kunnen gebruik maken van de stoptrein Utrecht Centraal - Tiel/s-Hertogenbosch v.v.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie