Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking eerste certificaten website project Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Eerste certificaten voor deelnemers Website project Op woensdag 4 juli reikt wethouder Riet van der Nat de eerste certificaten uit aan alle veertien deelnemers aan Website Nieuwegein. Website Nieuwegein is een werkgelegenheidsproject, gericht op werkzoekenden met geen of weinig kennis van computer- en internetgebruik. In de afgelopen vijf maanden hebben veertien Nieuwegeiners hieraan deelgenomen. Alle veertien zijn geslaagd voor het eerste deel van het Europees Digitaal Rijbewijs: namelijk Windows. Op 17 juli leggen ze het examen Word af. Behalve de deelnemers die bezig zijn met een beroepsopleiding willen allen doorgaan met de cursus, om voor het einde van het jaar zoveel mogelijk certificaten te halen.

Het programma ziet er op 4 juli als volgt uit. Om 10.00 uur begint de bijeenkomst met een korte inleiding op het doel, en voor de aanwezige familie en vrienden een toelichting op het verloop van het project. Daarna zal wethouder Van der Nat de certificaten uitreiken. Vervolgens presenteren de deelnemers zichzelf via een eigen internetpresentatie. De bijeenkomst vindt plaats in het Instituut Gildevaart, Dassenweide 3, Nieuwegein.

Van de veertien mensen die nu hun certificaat krijgen zijn er in ieder geval twee die een ICT-vervolgopleiding willen gaan doen, bij een deelnemer wordt haar ID-baan per september omgezet in een vaste baan nu ze haar angst voor computers kwijt is, een deelnemer heeft een stageplaats bij Gildevaart gekregen en een deelnemer is bezig met het opzetten van een eigen bedrijf.

Website Nieuwegein is een ICT- en Internet-project, georganiseerd door de Sociale Dienst van de gemeente Nieuwegein samen met Stichting Website Nedwerk. Hierbij wordt door een combinatie van cursussen, groepsbijeenkomsten, een gezamenlijke website en het ter beschikking stellen van computerapparatuur gewerkt aan kennis en vaardigheden van werkzoekenden. Deelnemers die binnen een jaar weten door te stromen naar de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding mogen de computer met toebehoren houden.
De gemeente onderzoekt of het project kan worden uitgebreid met nieuwe groepen deelnemers.



Invoerdatum 21-6-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie