Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Genvoedsel moet strenger gecontroleerd

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Genvoedsel moet strenger gecontroleerd
4 juli 2001

De Consumentenbond en de Stichting Consument en Biotechnologie dringen bij minister Borst en eurocommissaris Byrne aan op uniforme regels binnen de EU over gentech-producten. Uit onderzoek van de organisaties blijkt dat duidelijke regels hierover ontbreken.

Er zijn twee toelatingsprocedures voor genetisch gemodificeerde producten op de Europese markt; producten die vergelijkbaar zijn met reguliere producten komen makkelijker op de markt dan geheel nieuwe producten. Het is echter niet duidelijk wanneer een product vergelijkbaar en wanneer geheel nieuw is. Ook is onduidelijk welke productbestanddelen onderzocht moeten worden.

De Consumentenbond en de Stichting Consument en Biotechnologie dringen nu in een brief aan de eurocommissaris en de minister aan op uniforme regels binnen de EU. Bovendien willen beide organisaties dat de strenge toelatingsprocedure gaat gelden voor alle genetisch gemodificeerde producten.

Toelatingsprocedure voor GM-voedsel moet beter
Persbericht over onduidelijke regelgeving in Europa over genetisch gemodificeerd voedsel.
Lees het persbericht

Overige berichten:archief berichten4 juli 2001
Consumentenbond vernieuwt website
De Consumentenbond heeft begin juli zijn website aangepast en daarmee toegankelijker gemaakt voor zijn bezoekers.
Volledig bericht3 juli 2001
Risico van beroep bepaalt premie AOV
Resultaat van onze stelling.
Volledig bericht2 juli 2001
Pearle stopt met webwinkel
Contactlensspecialist Pearle stopt met de verkoop van lenzen en lensproducten via internet.
Volledig bericht2 juli 2001
Recall: Lipton Ice Tea

1 liter kunststof flessen Lipton Ice Tea Sparkling en Lipton Ice Tea Sparkling Light met witte dop kunnen spontaan barsten. Gehele artikel29 juni 2001
EuroMeldpunt open voor dubbel prijzen
De Consumentenbond en het PlatformDetailhandel.nl hebben 29 juni een dringende oproep gedaan aan detaillisten om per 1 juli dubbel te prijzen.
Volledig bericht29 juni 2001
Nieuws voor de digitale consument uit week 26
Deze week: Internetters willen betalen voor hun privacy; Internetgebruik groeit nog steeds; E-mail en IM belangrijk voor tieners.
Lees de berichten29 juni 2001
Bond: spaarsysteem voor NS-vertragingen
De Consumentenbond heeft de NS opgeroepen een spaarsysteem voor vertragingsminuten op te zetten. Op die manier kunnen reizigers die vaak met korte vertragingen te maken hebben, toch in aanmerking komen voor schadevergoeding.
Volledig bericht29 juni 2001
Consumentenbond laaiend over kabelplan Casema
In een interview in de Volkskrant op 28 juni 2001 heeft Casema het idee geopperd om de kabeltarieven te verhogen om te kunnen investeren in nieuwe digitale diensten voor consumenten.
Volledig bericht29 juni 2001
KPN past tarieven aan
KPN past de tarieven voor bellen binnen het basistarief aan; vanaf 15 augustus gaan de kosten per minuut omhoog en het starttarief omlaag. Volledig bericht27 juni 2001
Supermarkten onbekend met herkomst vlees
Supermarkten en slagerijen weten nauwelijks iets van de herkomst van het vlees dat zij verkopen. Daardoor kunnen zij consumenten geen informatie geven om verantwoorde keuzes te maken. Volledig bericht27 juni 2001
Brits onderzoek: e-mail minder populair
De Britse consumentenbond Which? Online heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van internet. Opmerkelijkste resultaat: e-mail is niet meer het meest favoriete communicatiemiddel.
Volledig bericht27 juni 2001
Bond benadrukt belang opt-in systeem
De Consumentenbond heeft in een brief aan staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat gevraagd om in de Europese Raad van Ministers te stemmen voor een opt-in systeem bij spam. Volledig bericht27 juni 2001
Xoip onzorgvuldig bij betaald maken dienst
De Consumentenbond vindt dat Xoip met het plotseling invoeren van een betaalde dienst niet voldoet aan de verwachtingen en onzorgvuldig handelt.
Volledig bericht25 juni 2001
Melkunie melk met teveel penicilline
Zo'n 150.000 pakken melk van Melkunie bevatten meer penicilline dan wettelijk toegestaan.
Volledig bericht25 juni 2001
iBazar moet zich houden aan privacyregels
De Consumentenbond heeft donderdag 21 juni in een brief aan iBazar geëist dat zij gegevens van hun klanten pas overdragen als die klanten daar expliciet toestemming voor hebben gegeven. Volledig bericht25 juni 2001
Treinreiziger moet weten waar hij aan toe is
De Consumentenbond heeft de directie van de NS om tekst en uitleg gevraagd over de jongste vertragingscijfers die in het weekend van 23 en 24 juni 2001 bekend zijn geworden.
Volledig bericht25 juni 2001
Recall: Mongozo bananenbier
Flessen bananenbier kunnen ontploffen!
Volledig bericht22 juni 2001
Nieuws voor de digitale consument uit week 25
Deze week: XS4ALL tegen spam; Veel mensen schakelen voicemail uit; Symbolen voor privacybeleid websites
Lees de berichtenreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie