Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

OPTA deelt dreun uit aan PTT Post

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MAILMERGE

OPTA deelt dreun uit aan PTT Post

www.mailmerge.nl

Zaandam, 4 juli. Op woensdag 4 juli heeft de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) uitspraak gedaan inzake het geschil met PTT Post dat het bedrijf MailMerge Nederland bv te Zaandam op 28 maart aan toezichthouder OPTA had voorgelegd. MailMerge, dat al vijf jaar voor zakelijke cliënten interne en externe post, drukwerk en mailingen, huis-aan-huis-bezorging en direct mail verzorgt, is door OPTA op alle punten in het gelijk gesteld. Directeur Ronald Blom van MailMerge zegt in een eerste reactie: 'Het verrast mij niet. Al onze punten zijn immers in overeenstemming met de richtsnoeren van OPTA. Voor de liberalisering van de postmarkt is het echter geweldig nieuws. De OPTA deelt immers een enorme dreun uit aan PTT Post.'

Het geschil betrof de toegang tot de postbussen van PTT Post. Sinds 1 juni 2000 zijn deze postbussen officieel toegankelijk voor derden. In de praktijk probeert PTT Post de toegang volgens MailMerge echter op tal van manieren te blokkeren. Van de door de Postwet van 1 juni 2000 beoogde liberalisering van de (zakelijke) postbezorging komt in de praktijk dan ook weinig terecht.
Het College van de OPTA heeft nu onder meer het volgende besloten:
1. PTT Post dient binnen twee weken aan MailMerge toegang te verschaffen tot de postbussen.

2. MailMerge mag alle door haar vervoerde zendingen, met uitsluiting van het voor PTT Post voorbehouden deel, door bezorging in de postbussen van PTT Post aanleveren.

3. PTT Post mag aan MailMerge geen beperking opleggen ten aanzien van het aantal per locatie aan te leveren postzendingen bestemd voor bezorging in de postbussen.

4. MailMerge dient de door haar vervoerde en voor de postbusbezorging bestemde zendingen herkenbaar te maken voor PTT Post. PTT Post dient de zendingen van MailMerge waarvoor gebruik wordt gemaakt van de frankeeraanduiding van PTT Post te accepteren.

Dit laatste punt is volgens Blom het belangrijkste. Blom: 'Enveloppen met daarop de aanduiding 'Port betaald' mochten wij tot nu toe niet in postbussen bezorgen. Als wij nu bijvoorbeeld op zo'n enveloppe printen 'Distributie door MailMerge', dan mogen we ze door dit besluit van OPTA wél bezorgen. Voor onze klanten vormt dat geen belemmering meer. Vanaf nu kan iedereen zijn postbuspost door MailMerge laten bezorgen.'

Ondanks de uitspraak van OPTA overweegt Blom nog steeds om juridische stappen te nemen tegen PTT Post. PTT Post handelt volgens hem immers nog steeds in strijd met de wet. Blom: 'Het logo 'Port betaald' is toegewezen aan de concessiehouder. PTT Post hanteert dat logo als niet-concessiehouder echter ook en dat is in strijd met de wet.'

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie