Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkeersremmers in Dalfsen op proef

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Dalfsen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Dalfsen

03-07-2001

VERKEERSREMMERS OP PROEF

DALFSEN - Op drie locaties in de Kerkstraat in Lemelerveld plaatst de gemeente Dalfsen woensdag 4 juli zogeheten 'straatjuweeltjes' met als doel de snelheid uit het verkeer te halen. Wethouder G. Veldhuis (verkeer) helpt woensdagochtend om 9.00 uur met het plaatsen van de verkeersremmers.

De straatjuweeltjes worden bij wijze van proef opgesteld. De gemeente heeft, in overleg met Plaatselijk Belang Lemelerveld en Dalmsholte, bewoners, politie en busonderneming, bewust niet gekozen voor een voor de hand liggende oplossing in de vorm van verkeersdrempels.

De straatjuweeltjes bieden het voordeel dat ze verplaatsbaar zijn. Dit biedt de mogelijkheid aan bewoners en gemeente om ervaring op te doen. Na evaluatie van de proef, kan de meest effectieve oplossing mogelijk doorgevoerd worden bij de toekomstige herinrichting van de Kerkstraat.

De gemeenten Steenwijk en Tuk deden eerder al ervaringen op met de straatjuweeltjes.

De gemeente neemt de verkeersmaatregelen op verzoek van de bewoners. Bij de presentatie van de Verkeersvisie Lemelerveld in oktober van het vorig jaar boden zij het gemeentebestuur een petitie aan waarin werd gevraagd om snelheidsremmende maatregelen te nemen in de Kerkstraat

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie