Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europa subsidieert MKB bij fraudebestrijding

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Senter
Zoek soortgelijke berichten
Senter

4 juli 2001

Europa subsidieert MKB bij fraudebestrijding

De Europese Commissie heeft onder de naam 'DetectFraud' EUR 15 miljoen vrijgemaakt voor de financiële ondersteuning van MKB'ers die actief zijn op het gebied van fraudebestrijding. De ontwikkeling van apparatuur, methodieken en software voor de bestrijding van fraude wordt namelijk technisch en commercieel steeds aantrekkelijker en Brussel wil het MKB stimuleren hierop in te springen. De Commissie verwacht vanuit DetectFraud ongeveer dertig projecten te kunnen financieren.

In het project DetectFraud begeleiden de projectadviseurs van Senter/EG-Liaison Nederlandse bedrijven en organisaties bij het verkrijgen van Europese subsidie. Senter/EG-Liaison is binnen Nederland het voorlichtings- en adviespunt voor Europese technologiesubsidies. Ondernemers kunnen bij EG-Liaison terecht voor:
* het definiëren van probleemgebieden;
* het zoeken van oplossingen in een netwerk van instituten en collega-bedrijven;

* het schrijven van projectvoorstellen voor de aanvraag van subsidies. Via het DetectFraud-netwerk kunnen MKB'ers in contact komen met ondernemers en onderzoekers in andere Europese landen.

Voorbeeld
Een voorbeeld van een project dat via DetectFraud van de grond is gekomen, betreft de bepaling van de oorsprong van zuivelproducten. De MKZ-crisis heeft de noodzaak hiertoe onomstotelijk aangetoond. Binnen dit project hebben laboratoria uit Engeland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland gezamenlijk een waterdichte methode ontwikkeld om het land van oorsprong te bepalen van producten als melk, boter en kaas. Een direct resultaat was dat kon worden bewezen dat boter illegaal in Duitsland werd geherimporteerd vanuit Estland. De bedrijven die de methode hebben ontwikkeld, bieden deze op het moment aan douanediensten aan.

Meer informatie
Voor meer informatie over het in Europese samenwerkingsverband ontwikkelen van producten, software en methodieken voor fraudebestrijding, kunt u contact opnemen met Senter/EG-Liaison, ir. Reinbrand Visman of drs. Servaas Dutterloo, telefoon (070) 361 02 50, e-mail (r.visman@egl.nl) of (s.b.dutterloo@egl.nl).

Senter is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. Senter voert overheidsbeleid uit op het terrein van technologie, energie, milieu, export en internationale samenwerking. Doelstelling hierbij is het duurzaam versterken van de positie van bedrijfsleven en kennisinstellingen in ons land. Voor meer informatie over de subsidie- en kredietmogelijkheden van Senter kunt u contact opnemen met de afdeling Algemene informatie & advies, telefoon (070) 361 02 77 of (070) 361 09 99 (voor internationale projecten).

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie