Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dire Straits, Genesis bij veiling 'Jukeboxen' voor goed doel

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Grote sterren in de allerkleinste Jukebox

Muzieklegendes werken samen met Creative Labs voor liefdadigheidsveiling

Amsterdam, 4 juli 2001 - Creative (Nasdaq: CREAF), marktleider in digitale entertainmentproducten voor de pc en het Internet, is een Europees samenwerkingsverband aangegaan met een aantal muzieklegendes. Een beperkt aantal speciaal door de bands ontworpen D.A.P jukeboxen zullen voor een goed doel geveild worden. In Nederland zal Creative Labs samenwerken met de Dire Straits en Genesis. De opbrengst van de te veilen jukeboxen wordt geschonken aan CliniClowns en WarChild.

De Creative Jukebox is een revolutionaire digitale audiospeler met een geheugen voor 150 CD's, ideaal voor mensen die altijd hun muziekcollectie bij zich willen hebben. Het apparaat (400 gram) heeft de afmetingen van een draagbare CD speler en kan dankzij een ingebouwde harde schijf hoge kwaliteit muziek opslaan in MP3 en in andere digitale formaten.

Naast een origineel ontwerp van de bands dat op de Jukebox gespoten zal worden is elke jukebox ook gesigneerd door de band. Het 6GB geheugen van de D.A.P jukebox zorgt ervoor dat het volledige repertoire van de band op de geveilde jukebox past. Niet alleen is het 'design' ontworpen door rockidolen, de volledige muziekcatalogus van de band zal op de te veilen jukeboxen staan en ze krijgen de backcatalogus ook nog eens op CD. Er zullen in Nederland twee D.A.P. Jukeboxen van de Dire Straits ter beschikking gesteld worden en één van Genesis. De veilingen, die in september plaatsvinden, worden gerealiseerd in samenwerking met radio en Internet media partners.

Zowel Creative Labs als de sterren zijn zeer enthousiast over het feit dat het geld aan CliniClowns en WarChild geschonken zal worden. Franco de Bonis, European brand manager voor audioproducten bij Creative Labs wist te vertellen; "Creative Labs is verrukt dat artiesten met een gevestigde reputatie en uitstraling met ons in zee wilde gaan voor dit goede doel." Dhr de Bonis vervolgt, "Dit is voor de fans een buitenkans om een unieke jukebox te bemachtigen."

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldleider in digitale amusementsproducten voor de pc en het Internet. Creative heeft met Sound Blaster en zijn revolutionaire ontwikkelingen op het vlak van de multimedia echt naam gemaakt. Creative introduceert nu digitaal amusement op het pc-platform met producten zoals de bijzonder succesvolle D.A.P Jukebox. De innovatieve hardware, de uitgekiende eigen technologie, de ongebreidelde toepassingen en de klantvriendelijke service resulteren in een hefboomeffect voor het Internet waarbij klanten hoogwaardig digitaal amusement kunnen ervaren wanneer ze willen, waar ze willen.

Creative Technology met hoofdkantoor in Singapore werd in 1981 opgericht. De Europese kantoren zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. In 1993 werd Creative Labs Europe opgericht met de bedoeling beter en sneller in te spelen op nieuwe marktontwikkelingen zodat uiteindelijk een groter marktaandeel op de Europese markt kan worden verworven. General Manager, Michael Sullivan, bouwde vanuit de kantoren in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk, de Europese activiteiten uit. De laatste drie jaar ontwikkelde Creative Labs Europe zich met factor negen en werden er dochterondernemingen opgericht in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Op 19 juli 1995 werden de deuren van het European Operations and Technical Centre (EOTC) van Creative in Dublin, in Ierland, officieel geopend. Het EOTC vormt de draaischijf voor de snel groeiende activiteiten van Creative Lab in Europa. Het EOTC staat bovendien garant voor een effectieve lokale producttoelevering op maat van de Europese klant waardoor gelijke tred kan worden gehouden met de ontwikkeling van de activiteiten van de dochterondernemingen in de verschillende landen. Bij de Europese organisatie werken momenteel 570 medewerkers.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan: www.europe.creative.com of contact opnemen met:

 
Text 100 Public Relations        Creative Labs 
Sanjay Korteweg             Markus Eggermont 
Tel. +31 (0) 20 5304339         Tel. +32 (0)3 2878772 
E-mail: (sanjayk@text100.nl)   E-mail: (markus_eggermont@cle.creative.com) 
Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers:
Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie