Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

United Services Group neemt Secretary Plus over

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Bron: United Services Group
Zoek soortgelijke berichten
United Services Group

UNITED SERVICES GROUP NEEMT INTERNATIONAAL BUREAU SECRETARY PLUS OVER

United Services Group N.V. is in gesprek met het uitzend- en detacheringsbureau Secretary Plus over de overname van deze onderneming. De gesprekken hebben het stadium bereikt dat de verwachting is gewettigd, dat de overname binnen afzienbare termijn kan worden gerealiseerd. De overname van de aandelen zal worden voldaan in contanten en direct bijdragen aan de winst per aandeel van United Services Group.

Secretary Plus is een kwalitatief hoogwaardige organisatie die zich gespecialiseerd heeft in het plaatsen, opleiden en begeleiden van secretaressen en management assisterend personeel. De onderneming is sinds haar oprichting ruim 10 jaar geleden uitgegroeid tot een van de grootste werkgevers voor secretaressen in de Benelux. Enige jaren geleden is een start gemaakt in Duitsland. Het bedrijf heeft een uitermate succesvolle ontwikkeling doorgemaakt, waarbij voortgaande groei gecombineerd wordt met een uitstekende winstgevendheid. De onderneming beschikt over ruim dertig vestigingen, waarvan 18 in Nederland, 11 in België en 3 in Duitsland. Over het jaar 2000 is een omzet gerealiseerd van circa Euro 38 miljoen. Voor dit jaar wordt een omzet verwacht van meer dan Euro 45 miljoen.

De strategie van Secretary Plus is buiten autonome groei onder meer gericht op een verdere expansie buiten de Benelux. De groeistrategie betekent onder meer verdere investeringen in ondersteunende diensten en informatietechnologie, waarbij schaalgrootte essentieel is om kostenefficiënt te blijven functioneren. Deze strategie, waarbij de marktpositionering met behoud van eigen naam gehandhaafd blijft, past perfect binnen United Services Group en is dan ook een van de redenen van de onderneming om te kiezen voor aansluiting bij United Services Group. De huidige directeur en oprichter van Secretary Plus, de heer F. Scheltema, zal na de feitelijke overname nog enkele maanden ten behoeve van de overdracht van werkzaamheden, als adviseur aan de vennootschap verbonden blijven.

Profiel United Services Group

United Services Group is als dienstverlener actief op de Europese arbeidsmarkt. Vanuit een aantal zelfstandig opererende werkmaatschappijen worden verschillende dienstverleningsvormen aangeboden, waarbij ondernemerschap, professionaliteit, integriteit en klantgerichtheid de basis van het beleid vormen.

United Services Group wil als leverancier van kennis en capaciteit excelleren als het gaat om kwaliteit, groei en winstgevendheid. Zij biedt alle vormen van flexibele arbeid en uiteenlopende diensten op het gebied van human resources en facility management. Een focus op het midden- en kleinbedrijf loopt parallel aan uitbreiding van de dienstverlening aan grote opdrachtgevers. Het concern kiest zorgvuldig niche-markten op basis van commerciële aantrekkelijkheid en beperkte conjunctuurgevoeligheid en wil daar een dominante positie innemen.

Over het jaar 2000 heeft United Services Group een omzet gerealiseerd van Euro 518 miljoen en een bedrijfsresultaat van Euro 62 miljoen, hetgeen neerkomt op 12% van de omzet. De aandelen van United Services Group N.V. staan genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam.

Almere, 3 juli 2001
Raad van Bestuur United Services Group N.V.

Voor nadere informatie:
De heer R. Icke RA Telefoon: +31 (0)36 52 99 505

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie