Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Archeologische vondsten te kijk in Hoorn

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Nieuws

ARCHEOLOGISCHE VONDSTEN TE KIJK
Dit zomerseizoen stelt de Archeologische Dienst van de gemeente Hoorn haar werkruimte op de zolder van de Ceciliakapel een aantal keren open voor het publiek. Dit gebeurt bij wijze van proef tijdens de zes toeristische zomermarkten.
Er is een kleine expositie ingericht van archeologische vondsten van opgravingen, die de Archeologische Dienst de afgelopen jaren in de binnenstad van Hoorn heeft uitgevoerd. Daarnaast is het mogelijk de nog goeddeels originele houten kapconstructie in het 15e eeuwse monument te bezichtigen.

Speciale vermelding verdienen twee vitrines met de eerste gerestaureerde voorwerpen, afkomstig van de opgraving op het terrein van de afgebrande Winston bioscoop aan de Roode Steen. Onder deze voorwerpen bevinden zich enkele unieke stukken, zoals een leren etuitje met een setje schrijfplankjes (de voorloper van onze blocnote) uit het midden van de 14e eeuw, een zwaard met houten gevest uit de 15e eeuw, een laat 15e of 16e eeuwse houten schrijnwerkershamer en een z.g. snaveltrip. Dergelijke trippen, verhoogde sandalen met een houten zool, droeg men buiten over de schoenen. Aan het eind van de 15e eeuw waren snavelschoenen met extreem lange punten in de mode.

De zolder van de Ceciliakapel is geopend op woensdag 4, 11, 18 en 25 juli en op 1 en 8 augustus van 13.00 tot 16.00 uur. De ruimte is bereikbaar via het Bagijnenpoortje, direct rechts van de Archeologische Dienst, Nieuwsteeg 42, en de tuin van het Statenlogement.terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie