Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Knutselen en klauteren in Bonnefanten Museum Maastricht

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bonnefanten Museum Maastricht

Persbericht 18 juni 2001

Knutselen en klauteren in Bonnefanten Zomeractiviteiten voor het hele gezin

De zomer in Bonnefanten staat in het teken van kijken en ontdekken. Iedere dag zijn er extra activiteiten voor jong en oud. Variërend van knutselmiddagen tot een kijkje op de tofste toren van Maastricht. Kom en vind verkoeling tussen de kunst, in een kunstwerk op zich. Schuilen tegen de regen kan natuurlijk ook, maar laten we hopen dat dat niet nodig is. Kaartjes voor de activiteiten kunnen een half uur voor aanvang van de activiteit bij de balie van het museum worden gekocht. Vol is vol en reserveren is helaas niet mogelijk.

Hieronder de activiteiten voor de maanden juli en augustus: activiteitenschema juli
activiteitenschema augustus


1. KOMPAS-KINDERVAKANTIEWERK Bonnefanten sluit aan bij de vakantie-activiteiten die in de zomer door Stichting Trajekt voor alle Maastrichtse basisschoolkinderen worden georganiseerd.
Rondleiding: f 2,50 per kind, f 6,- per volwassene. Knutselactiviteiten: f 6,-, incl. materiaal. VERGEET JE KOMPAS-BOEKJE NIET!!!

Woensdag 4 en 25 juli:
14.00 uur met kinderen van 4-8 jaar; 14.45 uur met kinderen van 8-12 jaar
f 6,- volwassenen, f 2,50 kinderen Speciale KOMPAS-gezinsrondleiding: neem je ouders, buurvrouw of opa mee en ga samen met de museumdocent vijf van de leukste kunstwerken bekijken en ontdek wat er allemaal mee aan de hand is.

Woensdag 11 juli en 1 augustus: 14.00 uur voor kinderen vanaf 7 jaar. Entree: f 6,- Verboden toegang!
Ooit wel eens de meldkamer van de bewaking gezien waarin twintig TV-schermen de bezoekers in de gaten houden? Wil je de geheime schatkamer van het museum zien of een keer in de grootste lift van Nederland staan? Dan moet je naar het museum komen. Je komt dan op allerlei verboden plekken waar zelfs je ouders nooit komen!

Woensdag 18 juli:
14.00 uur voor kinderen vanaf 7 jaar. Entree: f 6,- Kunst om van te eten! Knutsel-rondleiding Maak de blits aan tafel en kom je eigen kunst-placemat maken.

Woensdag 8 augustus:
14.00 uur voor kinderen vanaf 7 jaar. Entree: f 6,- Dubbel en dwars. Knutsel-rondleiding Met de hulp van fotos van kunstwerken maak je een heel bijzondere kunst-kijk-kaart, die je ook nog van meerdere kanten kunt bekijkenEerst gaan we met de museumdocent allerlei mooie en lelijke, grote en kleine, hippe en oude kunstwerken bekijken. Aan de hand van een leuke speurtocht proberen we de spannende verhalen erachter te ontdekken en daarna kan het echte knutselwerk beginnen.


2. GEZINSARRANGEMENTEN Voor gezinnen zijn er elke dinsdag en donderdagmiddag vanaf 3 juli twee speciale rondleidingen. Entree: f 12,50 per volwassene met 1 kind t/m 12 jaar, incl. 1 frisdrank of 1 koffie in het Grand Café Verboden toegang!.
Aanvang: 11.30 uur voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar. Een kijkje achter de schermen van het museum. Samen met een gids bezoeken we verschillende verboden plekken. Ooit wel eens de meldkamer van de bewaking gezien waarin twintig TV-schermen de bezoekers in de gaten houden? Wil je de geheime schatkamer van het museum zien of een keer in de grootste lift van Nederland staan? Bij mooi weer beklimmen we zelfs ook de Rossi-toren. Uit je dak!
Aanvang: 14.30 uur voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar. Als echte architecten gaan we het museum dat meneer Rossi heeft ontworpen eens goed bekijken. Een groot gebouw met twee torens, een voor binnen en een voor buiten. Als het mooi weer is kunnen we bij uitzondering zelfs de buitentoren beklimmen. Ook zoeken we de vijf leukste kunstwerken en kijken en ontdekken wat er allemaal mee aan de hand is.


3. TORENBEZOEK
Vanaf 28 juni kunnen bezoekers bij mooi weer genieten van het prachtige uitzicht vanaf de toren van Aldo Rossi. Vergeet vooral je verrekijker niet. Iedere dag van 14.00 15.00 uur. Maximaal 15 personen. Gratis toegang.


4. SPEURTOCHTEN
Dagelijks / individueel: spannende speurtochtjes om samen of alleen te maken.
Vier dames en een heer Weet jij wat er allemaal door restauratie te voorschijn kan komen op een schilderij. En dat sommige schilderijen helemaal in stukken zijn gezaagd? Kortom ontdek de wereld achter het schilderij.
Gek op kunst Ongeveer 500 jaar geleden woonde er een keizer in Praag die gek was op het verzamelen van kunst. Gelukkig heeft hij veel kunst gekocht en van nogal wat beroemde meesters. Veel van die schilderijen zijn nu in het Bonnefanten en de speurtocht helpt je er meer over te weten te komen.
Spannende speurtochten: f 2,50 p.p.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie