Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten politie Rivierenland

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten politie Rivierenland
Dinsdag, 3 juli 2001
Dagoverzicht
SLIJK-EWIJK - De politie heeft op 2 juli rond 21.35 uur twee mannen uit Nijmegen van 30 en 31 jaar aangehouden. Omwonenden zagen dat de twee zonnecollectoren van de rivierbebakingslampen haalden aan de Waaldijk in Slijk-Ewijk. Twee omwonenden (van 37 en 39 jaar) waren getuige en hielden de twee aan. De politie nam hen van ze over. De twee zullen nader worden gehoord.
ZEVENAAR - De politie heeft op 2 juli een dertienjarige jongen uit Zevenaar aangehouden, die ervan wordt verdacht kort ervoor een veertienjarige jongen uit Duiven te hebben geslagen. Dit gebeurde op de Oude Doesburgseweg in Zevenaar.
BEMMEL - Een 28-jarige Arnhemmer is op 2 juli rond 11.20 uur naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem overgebracht. Hij reed in een auto over de Herckenrathweg in de richting van de Van Elkweg. Daar raakte hij met een wiel een stoeprand en verloor hij de controle over het stuur. Hierbij raakte hij een lantaarnpaal. De auto raakte zwaar beschadigd en de man raakte gewond aan de knie en de enkel.
TOLKAMER - De politie heeft op 2 juli 's-ochtends een 39-jarige man uit Babberich aangehouden. Deze had kort er voor op de Hinkeman in Tolkamer een ongeval veroorzaakt. De man zou mogelijk met hoge snelheid hebben gereden, waarna hij van de weg raakte en twee markeringspalen raakte. De man was echter doorgereden. De politie kreeg informatie dat er op de Sleeg in Babberich een beschadigde auto was gezien (afgebroken voorwiel). De politie sprak de eigenaar aan, die aangaf verantwoordelijk te zijn geweest. De man werd aangehouden omdat hij de plaats van het ongeval had verlaten. Hij kreeg van het openbaar ministerie een schikkingsvoorstel van vijfhonderd gulden. ZEVENAAR - De politie heeft op 2 juli rond 14.00 uur een 54-jarige vrouw uit Zevenaar aangehouden, die wordt verdacht van bedreiging van haar 38-jarige buurvrouw met een schroevendraaier. De verdachte werd op het bureau gehoord. Het motief van dit alles is niet duidelijk. Man aangehouden op verdenking van tientallen inbraken Op 3 juli is een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats geleid voor de officier van justitie, die deze persoon in verzekering heeft gesteld. De man werd op 30 juni aangehouden op verdenking van ongeveer dertig inbraken in caravans op campings in de buurt van Lathum.
De inbraken vonden plaats in de maand juni; de politie kreeg in dit verband acht aangiftes binnen. Bij deze inbraken was het kennelijk vooral te doen om voedsel, drank en kleding.
Bij één van de inbraken liet de man een tas achter met daarin foto van hemzelf alsmede documenten waaruit zijn identiteit bleek. Toen de man op 30 juni werd gesignaleerd door medewerkers van een camping, werd hij aangehouden door deze medewerkers en overgedragen aan de politie. Op basis van onderzoek door de technische recherche, kon ook een inbraak in een woning aan het Baborgaplein in Babberich in de nacht van 28 op 29 juni worden opgelost. Toen werd er kleding, een geldbedrag en wat voedsel meegenomen.
De man is en wordt gehoord en heeft tot nog toe alle zaken ontkend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie