Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 4-07-2001
Politieberichten van 3/7 (13.00 uur) t/m 4/7 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak auto
Dinsdag tussen 10.00 en 11.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein van de Friesland Zorgverzekeraar aan de Harlingerstraatweg. Het linker achterportierraam werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een cd weggenomen, De eigenaresse, een 33-jarige inwoonster van Oudebildtzijl heeft aangifte gedaan.

Scharsterbrug: defecte brug
Dinsdag omstreeks 12.05 uur werd de brug over de Scharsterrien geopend voor het verkeer. Op het moment dat de brug openstond, werd tijdens werkzaamheden in de nabijheid van de brug, een stroomkabel kapot getrokken, waardoor de brug niet meer gesloten kon worden. Het verkeer werd omgeleid gedurende de storing, die ongeveer drie kwartier heeft geduurd. De elektriciteitskabel werd provisorisch hersteld. De omleiding heeft niet tot verkeersproblemen geleid.

Burgum: onwelwording
Dinsdag omstreeks 14.45 uur kwam er een melding binnen dat op het AZC een man door een overdosis heroïne onwel was geworden. De man, een 26-jarige bewoner van het AZC, had een hartstilstand gekregen. Een medebewoner had de man aangetroffen op het toilet Door het personeel werd de man gereanimeerd, hetgeen later door het ambulancepersoneel werd overgenomen. Het gelukte het hartritme weer op gang te krijgen. De man werd overgebracht naar het MCL-Zuid.

Leeuwarden: diefstal kleding
Dinsdag omstreeks 17.15 uur werden op de Weaze twee mannen aangehouden. De mannen, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden en een 32-jarige inwoner van Groningen, had kort daarvoor kleding weggenomen bij de V en D aan de Nieuwestad. De diefstal werd op heterdaad ontdekt. Een 31-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens het winkelbedrijf aangifte. De kleding werd in beslag genomen en de verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachten werd proces-verbaal op gemaakt, waarna zij weer in vrijheid werden gesteld.

Leeuwarden: rijden tijdens ontzegging
Dinsdag omstreeks 17.20 uur werd op de Julianalaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben, die liep tot eind juli 2001. Ook bleek dat de auto niet was verzekerd en dat de APK-keuring was vervallen. De auto werd in beslag genomen. De verdachte kreeg voor de geconstateerde overtredingen een bekeuring.

Leeuwarden: openbare dronkenschap
Dinsdag omstreeks 16.55 uur werd op het terrein van de LC aan de Sixmastraat een man aangetroffen. De man, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, lag op het terrein en was dronken. De auto`s moesten om de man heenrijden. Bovendien viel de man voorbijgangers lastig. De man werd voor zijn eigen veiligheid aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man is ter ontnuchtering ingesloten en kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap. Nadat hij zijn roes had uitgeslapen, is hij weer in vrijheid gesteld.

Drachten: harddrugs
Dinsdag omstreeks 18.55 uur werd een 50-jarige inwoner van Drachten op de Klokhuislaan aangehouden voor het in bezit hebben van twee bolletjes cocaïne (1/2 gram). De verdachte had deze cocaïne kort daarvoor gekocht van een dealer. Deze kon nog niet worden aangehouden. De cocaïne werd in beslag genomen. De verdachte werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: harddrugs
Dinsdag omstreeks 20.05 uur werd op de Oosterkade een bestuurder en inzittende van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek in het bezit te zijn van drie bolletjes heroïne terwijl de inzittende, een 24-jarige inwoner van Leeuwarden, 1 bolletje heroïne in zijn bezit had. Onder zijn stoel werden nog 7 bolletjes heroïne aangetroffen. De beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De heroïne werd in beslag genomen. De beide verdachten zijn ingesloten.

Makkum: inbraak woning
Dinsdag tussen 16.00 en 18.00 uur werd ingebroken in een vakantiewoning op de Holle Poarte. De bewoonster van de vakantiewoning, een 72-jarige inwoonster van Leeuwarden, ging even bij haar buren op bezoek en liet het raam aan de achterzijde openstaan. Via het geopende raam is men de woning binnen gekomen. Uit de woning werd een handtas, met daarin een rijbewijs, een kentekenbewijs, een tankpas en een paar honderd gulden, weggenomen. De bewoonster heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal met geweld
Dinsdag omstreeks 18.50 uur wilde een 32-jarige inwoner (verdachte) van Leeuwarden dope gaan halen in een woning aan de Eikenstraat. Hierbij ging kennelijk iets mis. De aangever, een 46-jarige inwoner van Sneek, werd een tand uit zijn mond geslagen en hij liep een gescheurde wenkbrauw op. Onder dwang van mishandeling moest de aangever geld afgeven aan de verdachte, waarna deze er vandoor ging. Toen een patrouille de verdachte vannacht omstreeks 00.15 uur op de Bote van Bolswertstraat zag lopen, werd hij aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Sneek: brandje
Dinsdag omstreeks 20.25 uur kwam er en melding binnen van een brand bij Boersma`s oliehandel aan de Einsteinstraat. Het bleek dat op het `tankeiland` tussen de pompen een plastic prullenbak in de brand stond. De brandweer heeft het vuur geblust. Hoe het brandje is ontstaan, is niet duidelijk.

Marssum: onder invloed
Woensdag omstreeks 02.40 uur kwam er een melding binnen dat in Marssum een doorrijden na aanrijding had plaatsgevonden. De bestuurder van de personenauto was op de Bourren tegen een geparkeerde auto aangereden en was daarna weggereden in de richting Leeuwarden. Op het Europaplein de personenauto met bestuurder aangetroffen. De bestuurder, een 52-jarige inwoner van Leeuwarden, was dronken. De man werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 1025 ug/l. De man kreeg een rijverbod voor 13 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: geluidsoverlast
Woensdag omstreeks 02.25 uur kwam er een melding binnen van geluidsoverlast in een appartementencomplex aan de Tweebaksmarkt. Op een galerij van de eerste verdieping werden een man en vrouw aangetroffen, die zeer luidruchtig zaten te praten. Beide personen werden verzocht wat zachter aan te doen en naar binnen te gaan. De vrouw, een 36-jarige inwoonster van Leeuwarden, was het hier duidelijk niet mee eens. Haar verschillende malen gewaarschuwd, doch toen zij bleef schreeuwen, werd zij aangehouden. Bij haar aanhouding verzette de vrouw zich. De vrouw werd daarop geboeid overgebracht naar het bureau. De vrouw werd ingesloten.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 03.15 uur werd op de Groningerstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 735 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dokkum: vechtpartij
Dinsdag omstreeks 19.35 uur kwam er een melding binnen, dat er gevochten zou worden op het AZC aan de Parklaan. Toen de patrouille ter plaatse kwam, was de verdachte er reeds vandoor. Een 52-jarige bewoonster van het AZC had vorige week waspoeder gekocht van een 28-jarige man, eveneens bewoner van het AZC. De vrouw zou vandaag betalen, doch had geen geld. Toen de man (verdachte) zijn geld niet kreeg, ontstond er een duw- en scheldpartij. De verdachte nam uiteindelijk een mes ter hand en wilde daarmee de zoon van de vrouw, 29 jaar, steken. Deze liep twee minieme prikjes op aan zijn linkerhand. De vrouw besloot haar zoon te helpen en zij kreeg een behoorlijke wond aan haar rechterpols. De wond werd door de huisarts behandeld. De verdachte ging er vandoor. Hij kon even later op het AZC worden aangehouden. De man werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...