Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 4-07-2001
Politieberichten van 3/7 (13.00 uur) t/m 4/7 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak auto
Dinsdag tussen 10.00 en 11.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein van de Friesland Zorgverzekeraar aan de Harlingerstraatweg. Het linker achterportierraam werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een cd weggenomen, De eigenaresse, een 33-jarige inwoonster van Oudebildtzijl heeft aangifte gedaan.

Scharsterbrug: defecte brug
Dinsdag omstreeks 12.05 uur werd de brug over de Scharsterrien geopend voor het verkeer. Op het moment dat de brug openstond, werd tijdens werkzaamheden in de nabijheid van de brug, een stroomkabel kapot getrokken, waardoor de brug niet meer gesloten kon worden. Het verkeer werd omgeleid gedurende de storing, die ongeveer drie kwartier heeft geduurd. De elektriciteitskabel werd provisorisch hersteld. De omleiding heeft niet tot verkeersproblemen geleid.

Burgum: onwelwording
Dinsdag omstreeks 14.45 uur kwam er een melding binnen dat op het AZC een man door een overdosis heroïne onwel was geworden. De man, een 26-jarige bewoner van het AZC, had een hartstilstand gekregen. Een medebewoner had de man aangetroffen op het toilet Door het personeel werd de man gereanimeerd, hetgeen later door het ambulancepersoneel werd overgenomen. Het gelukte het hartritme weer op gang te krijgen. De man werd overgebracht naar het MCL-Zuid.

Leeuwarden: diefstal kleding
Dinsdag omstreeks 17.15 uur werden op de Weaze twee mannen aangehouden. De mannen, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden en een 32-jarige inwoner van Groningen, had kort daarvoor kleding weggenomen bij de V en D aan de Nieuwestad. De diefstal werd op heterdaad ontdekt. Een 31-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens het winkelbedrijf aangifte. De kleding werd in beslag genomen en de verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachten werd proces-verbaal op gemaakt, waarna zij weer in vrijheid werden gesteld.

Leeuwarden: rijden tijdens ontzegging
Dinsdag omstreeks 17.20 uur werd op de Julianalaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben, die liep tot eind juli 2001. Ook bleek dat de auto niet was verzekerd en dat de APK-keuring was vervallen. De auto werd in beslag genomen. De verdachte kreeg voor de geconstateerde overtredingen een bekeuring.

Leeuwarden: openbare dronkenschap
Dinsdag omstreeks 16.55 uur werd op het terrein van de LC aan de Sixmastraat een man aangetroffen. De man, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, lag op het terrein en was dronken. De auto`s moesten om de man heenrijden. Bovendien viel de man voorbijgangers lastig. De man werd voor zijn eigen veiligheid aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man is ter ontnuchtering ingesloten en kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap. Nadat hij zijn roes had uitgeslapen, is hij weer in vrijheid gesteld.

Drachten: harddrugs
Dinsdag omstreeks 18.55 uur werd een 50-jarige inwoner van Drachten op de Klokhuislaan aangehouden voor het in bezit hebben van twee bolletjes cocaïne (1/2 gram). De verdachte had deze cocaïne kort daarvoor gekocht van een dealer. Deze kon nog niet worden aangehouden. De cocaïne werd in beslag genomen. De verdachte werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: harddrugs
Dinsdag omstreeks 20.05 uur werd op de Oosterkade een bestuurder en inzittende van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek in het bezit te zijn van drie bolletjes heroïne terwijl de inzittende, een 24-jarige inwoner van Leeuwarden, 1 bolletje heroïne in zijn bezit had. Onder zijn stoel werden nog 7 bolletjes heroïne aangetroffen. De beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De heroïne werd in beslag genomen. De beide verdachten zijn ingesloten.

Makkum: inbraak woning
Dinsdag tussen 16.00 en 18.00 uur werd ingebroken in een vakantiewoning op de Holle Poarte. De bewoonster van de vakantiewoning, een 72-jarige inwoonster van Leeuwarden, ging even bij haar buren op bezoek en liet het raam aan de achterzijde openstaan. Via het geopende raam is men de woning binnen gekomen. Uit de woning werd een handtas, met daarin een rijbewijs, een kentekenbewijs, een tankpas en een paar honderd gulden, weggenomen. De bewoonster heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal met geweld
Dinsdag omstreeks 18.50 uur wilde een 32-jarige inwoner (verdachte) van Leeuwarden dope gaan halen in een woning aan de Eikenstraat. Hierbij ging kennelijk iets mis. De aangever, een 46-jarige inwoner van Sneek, werd een tand uit zijn mond geslagen en hij liep een gescheurde wenkbrauw op. Onder dwang van mishandeling moest de aangever geld afgeven aan de verdachte, waarna deze er vandoor ging. Toen een patrouille de verdachte vannacht omstreeks 00.15 uur op de Bote van Bolswertstraat zag lopen, werd hij aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Sneek: brandje
Dinsdag omstreeks 20.25 uur kwam er en melding binnen van een brand bij Boersma`s oliehandel aan de Einsteinstraat. Het bleek dat op het `tankeiland` tussen de pompen een plastic prullenbak in de brand stond. De brandweer heeft het vuur geblust. Hoe het brandje is ontstaan, is niet duidelijk.

Marssum: onder invloed
Woensdag omstreeks 02.40 uur kwam er een melding binnen dat in Marssum een doorrijden na aanrijding had plaatsgevonden. De bestuurder van de personenauto was op de Bourren tegen een geparkeerde auto aangereden en was daarna weggereden in de richting Leeuwarden. Op het Europaplein de personenauto met bestuurder aangetroffen. De bestuurder, een 52-jarige inwoner van Leeuwarden, was dronken. De man werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 1025 ug/l. De man kreeg een rijverbod voor 13 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: geluidsoverlast
Woensdag omstreeks 02.25 uur kwam er een melding binnen van geluidsoverlast in een appartementencomplex aan de Tweebaksmarkt. Op een galerij van de eerste verdieping werden een man en vrouw aangetroffen, die zeer luidruchtig zaten te praten. Beide personen werden verzocht wat zachter aan te doen en naar binnen te gaan. De vrouw, een 36-jarige inwoonster van Leeuwarden, was het hier duidelijk niet mee eens. Haar verschillende malen gewaarschuwd, doch toen zij bleef schreeuwen, werd zij aangehouden. Bij haar aanhouding verzette de vrouw zich. De vrouw werd daarop geboeid overgebracht naar het bureau. De vrouw werd ingesloten.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 03.15 uur werd op de Groningerstraatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 735 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dokkum: vechtpartij
Dinsdag omstreeks 19.35 uur kwam er een melding binnen, dat er gevochten zou worden op het AZC aan de Parklaan. Toen de patrouille ter plaatse kwam, was de verdachte er reeds vandoor. Een 52-jarige bewoonster van het AZC had vorige week waspoeder gekocht van een 28-jarige man, eveneens bewoner van het AZC. De vrouw zou vandaag betalen, doch had geen geld. Toen de man (verdachte) zijn geld niet kreeg, ontstond er een duw- en scheldpartij. De verdachte nam uiteindelijk een mes ter hand en wilde daarmee de zoon van de vrouw, 29 jaar, steken. Deze liep twee minieme prikjes op aan zijn linkerhand. De vrouw besloot haar zoon te helpen en zij kreeg een behoorlijke wond aan haar rechterpols. De wond werd door de huisarts behandeld. De verdachte ging er vandoor. Hij kon even later op het AZC worden aangehouden. De man werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie