Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nijmeegse jeugdKassa krijgt per wijk f10.000,-

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Kassa voor de Nijmeegse jeugdKassa voor de Nijmeegse jeugd

Startend in de Nijmeegse aanpak- en attentiewijken krijgt de Nijmeegse jeugd per wijk jaarlijks een budget van f 10.000 om zelf plannen te maken en uit te voeren. Dat staat in de gemeentelijke jeugdnota "Allemaal tellen ze mee". Het college van B&W heeft deze op dinsdag 3 juli vastgesteld.

In Nijmegen gebeurt natuurlijk al heel veel voor de jeugd. Toch ontbreekt het nog te vaak aan goede afstemming en samenwerking. Soms gebeuren activiteiten dubbel en soms heeft vraagt de jeugd om voorzieningen die er (nog) niet zijn. Volgens de gemeente Nijmegen moet dit beter kunnen.
Met de jeugdnota legt de gemeente voor de komende jaren een degelijke BASIS voor het jeugdbeleid. De Stadsvisie 2015 vormt het toekomstperspectief. De BASIS voor beleid bestaat uit 5 uitgangspunten: B(asaal); A(aanvullend), S(amen), I(integraal) en S(tructureel).
Nieuw is dat de gemeente Nijmegen de jeugd voortaan rechtstreeks gaat betrekken bij het jeugdbeleid. Ook wil de gemeente naast aandacht voor probleemjeugd, meer investeren in voorzieningen waar álle jeugd profijt van heeft, zoals bijvoorbeeld speel- en sportplekken. Met de Jeugdmonitor zijn in 1999 allerlei vragen gesteld aan de jeugd van 10 tot 18 jaar. Hieruit bleek dat de jeugd vooral meer sport- en hangplekken wil in de stad. Deze wens is in de jeugdnota nadrukkelijk vertaald naar concrete maatregelen.
In het uitvoeringsprogramma 2001-2004, onderdeel van de jeugnota, staan de beleidsmaatregelen voor de komende drie jaar beschreven. Nieuw en extra geld is er voor de ondersteuning van de "Jeugdige Meedenkgroep". De Jeugdige Meedenkgroep bestaat uit 15 scholieren, die de gemeente adviseren over jeugdbeleid. De jeugdnota is ook opgesteld samen met de Meedenkgroep. Ook de Nijmeegse instellingen die met de jeugd werken zoals o.a. NIM, GGD, Kion, Tandem hebben hun inbreng in de jeugdnota gehad.
Verder is er extra geld beschikbaar voor meer hang- en sportplekken in de stad en voor aanpassing van de binnensportaccommodaties. Ten derde gaat de gemeente jeugdbudgetten beschikbaar stellen per wijk. De Nijmeegse jeugd mag hiervoor zelf plannen opstellen en uitvoeren. Hiermee wordt dit jaar nog in de aanpak- en attentiewijken gestart.
De jeugdnota wordt nu breed verspreid. Op 26 september beslist de gemeenteraad over "Allemaal tellen ze mee".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie