Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: diverse

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-07-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 4 juli 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Westerlee: auto in de sloot
Vermoedelijk door een te hoge snelheid vloog een 20-jarige inwoner van Heiligerlee met zijn auto uit de bocht en belandde in een diepe sloot. Het ongeval gebeurde dinsdagavond op de 2e Gastelaan in Westerlee. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald.

Stadskanaal: alcomobilist
Een 28-jarige automobilist uit Stadskanaal is dinsdagnacht op de Drentselaan in zijn woonplaats betrapt bij het rijden onder invloed. Onderzoek gaf aan dat hij 1.2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op. De chauffeur kreeg een rijverbod van 5 uur.

Winschoten: automobilist onwel en overleden
Een 73-jarige inwoner van Winschoten raakte dinsdagmorgen onwel achter het stuur van zijn personenauto, waarna de auto op de Venne tegen de gevel van een winkel aldaar tot stilstand kwam. Directe hulp van politie en een passerende arts mocht niet meer baten. De man is ter plaatse overleden vermoedelijk vanwege een hartstilstand.

Oude Pekela: inbraak sportcomplex
Uit een opslag op het sportterrein van de plaatselijke voetbalvereniging in Oude Pekela (Sportlaan), is maandagnacht een bosmaaier gestolen. Men is binnengekomen door het slot van de toegangsdeur te forceren. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontroles
Op het Zwet in Delfzijl werden dinsdagmorgen 572 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 38 te hard. De hoogst genoteerde reed 87 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Eveneens dinsdagmorgen werden op de Poortweg in Delfzijl 191 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 16 te hard. De hoogst genoteerde reed ook hier 87 km/u (maximum 50 km/u).

Groningen: man vernielt ruiten portiek
Een 38-jarige bewoner vernielde dinsdagavond de ruiten van een portiek van de flat aan de Vondellaan waarin hij woont. De man verklaarde tegenover de politie dat hij zijn sleutel verloren was en geen andere mogelijkheid zag om binnen te komen. Hij was al meerdere keren op deze manier binnen gekomen. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: aanrijding op Julianaweg
Op de Julianaweg, tussen de afrit Groningen-Zuid en het Julianaplein verloor een 21-jarige automobilist vanwege een te hoge snelheid de macht over het stuur en raakte de middenvangrail. Vervolgens botste hij tegen een 52-jarige automobilist uit Bierum aan en daarna sloeg de Harenaar over de kop. Hij raakte met twee inzittenden licht gewond en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto werd afgesleept.

Groningen: Duitser aangehouden met aluminiumprofielen Een lelijke eend voorzien van een Duits kenteken viel dinsdagavond op door een uitstekende lading toen hij over het Schuitendiep reed. De wagen, waarvan de portieren niet dicht wilden vanwege uitstekende aluminiumprofielen, kwam gezien de zware lading nauwelijks vooruit en werd op de Europaweg aan de kant gezet. De 33-jarige bestuurder uit Leer reed in de wagen waarvan het contactslot was doorverbonden en verklaarde de profielen gekocht te hebben en op weg was naar Duitsland. Hij werd aangehouden op verdenking van diefstal en ingesloten voor nader onderzoek. Dinsdagochtend was er door een installatiebedrijf aangifte gedaan van diefstal vanaf een bouwterrein aan de Eemsgolaan waarbij 300 meter aluminium daklijst was weggenomen. Onderzocht wordt of de zaken verband met elkaar hebben.

Groningen: verkeerscontroles
Op verschillende straten in de binnenstad en op de Groningerweg werden dinsdag verkeerscontroles gehouden. Op de Groningerweg werd een snelheidscontrole gehouden. Drie en twintig voertuigen reden harder dan de toegestane 60 km per uur. De snelste overtreder reed 108 km per uur. Op het Hereplein werden 25 bonnen geschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. In de voetgangersgebieden van de Herestraat en de Zwanestraat werden 19 fietsers bekeurd voor het fietsen in verboden gebied. 15 bonnen werden uitgedeeld aan fietsers en autos in de Gelkingestraat omdat zij in verboden richting reden. Bij deze controle reed een 23-jarige man uit Haren op een motor met een Duitse kentekenplaat terwijl hij alleen in het bezit was van een bromfietscertificaat. Op het bureau bleek dat de man nog gesignaleerd stond voor justitie en hij werd aangehouden.

Groningen: zwervende man (30) aangehouden voor winkeldiefstal Een 30-jarige man zonder vaste verblijfplaats is dinsdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal toen hij in een supermarkt aan het Akerkhof direct bij binnenkomst een sandwich uit de verpakking haalde en het broodje op ging eten. Toen het personeel hem aansprak kon hij het broodje niet betalen. Dinsdagavond werd de man door de politie uit een café in de Zwanestraat gehaald nadat hij daar een vertering had genuttigd en voor de toiletten op de grond ging liggen slapen. Zijn drankje kon hij niet betalen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie