Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openingsconcert beiaard Boudewijn Zwart in Ede

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Openingsconcert voor beiaard door Boudewijn Zwart met medewerking van Russisch Barokensemble 'Trio Sonata'

De serie zomeravondconcerten 2001 op de vernieuwde beiaard met zijn 51 klokken opent dit jaar op woensdag 4 juli om 19.00 uur met een uniek concert van stadsbeiaardier Boudewijn Zwart met medewerking van het Russische Barokemsemble 'Trio Sonata'.
Bij dit unieke concert neemt Boudewijn Zwart plaats boven in de toren achter de beiaard en laten de Russische gasten, uitgedost in barokke kledij, hun muzikale talenten horen (en zien) beneden in de torenhal. Daar is ook zoals gebruikelijk het spel van de beiaardier te zien op een TV scherm.

Boudewijn Zwart, samen met Henry Groen vaste bespeler van de Edese beiaard, experimenteert al geruime tijd met concerten voor beiaard in combinatie met andere instrumenten. In Ede resulteerde dat reeds in beiaardconcerten met koperkwintet, gitaar, cello en piano. Bij het concert van 4 juli aanstaande speelt Zwart samen met Wladimir Skliarenko (hobo), Ludmila Maxsimova (cello) en Elena Leltchouk (clavecimbel).

Het 'Trio Sonata' is officieel aangesteld door het Philharmonisch Orkest in Saratov en verzorgt daar maandelijks concerten in het aldaar gevestigde Nationaal Conservatorium. Deze stad met meer dan één miljoen inwoners is gelegen op 900 kilometer ten zuiden van Moskou aan de Wolga. Het ensemble legt zich toe op muziek uit de barokperiode, maar speelt ook muziek van later datum. Zij speelden reeds in de meeste Europese landen.

Het programma is als volgt:

1.


Preludium in C BWV 846 uit: Das Wohltemperierte Klavier (Johann Sebastian Bach )

2.


Menuet in A
(Luigi Boccherini)

3.

Sonate in g (Allegro, adagio en Allegro)
(Johann Sebastian Bach)

4.

Concerto Grosso in g (Larghetto, Allegro, Andante en Allegro) (G.F. Händel)

5.

Le Grand Tango
(Astor Piazzola * 1921)

Na het beiaardconcert vindt er om 20.15 uur weer een orgelconcert plaats, georganiseerd door het Orgelcomité Ede.

Programmaboekjes

Programmaboekjes met het volledige programma en informatie over de beiaard, de beiaardiers en de te spelen muziekstukken kunt u gratis verkrijgen bij de afdeling Cultuur, Kunsten en Gemeentearchief in het gemeentehuis (hoofdingang), de Openbare Bibliotheek, het Muziek- en Danscentrum Ede, het VVV-kantoor, en bij de toren vóór en tijdens de concerten.

Informatie

Heeft u vragen dan kunt u bellen naar de heer Jos van Engelen van de gemeentelijke afdeling Cultuur, Kunsten en Gemeentearchief, tel. (0318) 68 06 09.Ede, 3 juli 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie