Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.00 uur
Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 juli werd op de Biltstraat een autokraker aangehouden.

Omstreeks half vier kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd bij een auto die geparkeerd stond aan de Maliestraat. Getuigen konden een goed signalement van de verdachte geven. Op weg naar de locatie zagen agenten in een telefooncel op de Biltstraat een man staan die voldeed aan het opgegeven signalement.

De 24-jarige man uit Kudelstaart werd door de agenten aangehouden en voor een confrontatie meegenomen naar het bureau. De getuigen herkende de man voor 100%. Hij werd ingesloten voor nader verhoor.

Aanrijding letsel bestuurder rijdt door

UTRECHT Op de Maliesingel vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw ernstig gewond raakte en de bestuurder doorreed. Een 69-jarige vrouw uit Utrecht reed met haar fiets vanuit de richting van het Lepelenburg in de richting van de Zonstraat. Ter hoogte van de Maliesingel stak de vrouw de weg over. Midden op de Maliesingel werd de vrouw aangereden door een tot nu toe onbekende automobilist.

De Utrechtse raakte bij de aanrijding zwaar gewond en werd met spoed overgebracht naar het UMC in Utrecht. Verschillende getuigen hadden het ongeval zien gebeuren en het kenteken van de auto genoteerd. Uit onderzoek bleek dat de auto op naam van een katvanger stond. De politie zal verder onderzoek doen naar de identiteit van de bestuurder.

De 69-jarige vrouw is buiten levensgevaar opgenomen in het UMC.

Gewapende overval

UTRECHT Bij een winkel aan de Jan van Galenstraat vond dinsdagmiddag een gewapende overval plaats.

Omstreeks half één kwam een onbekende man de winkel binnen en vroeg direct onder bedreiging van een wapen om geld. De aanwezige personeelsleden zagen geen andere mogelijkheid en gaven de dader geld. Hierna sloot hij de twee mensen op in het magazijn van de winkel en vluchtte.

Signalement dader: man, tussen de 17 en 19 jaar oud, ongeveer 1.75
1.78 meter lang, glad en smal gezicht, zwart haar wat in nek was opgeschoren en een smal slungelig postuur. Hij was gekleed in een zwart glimmend nylon jack, een donkere broek en een witte pet met zwarte strepen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze gewapende overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Auto en scooter raken elkaar op de rijbaan

UTRECHT Dinsdagmiddag reed een 65-jarige vrouw uit Utrecht met haar scooter over de Amsterdamsestraatweg in de richting van het centrum. Ter hoogte van de supermarkt werd zij ingehaald door een automobilist. Tijdens het inhalen raakten de twee bestuurders elkaar waardoor de vrouw op de scooter ten val kwam.

Het slachtoffer werd met hoofdletsel overgebracht naar het Overvecht ziekenhuis. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie