Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadhuisplein Rotterdam formeel horecaconcentratiegebied

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Stadhuisplein formeel een horecaconcentratiegebied

(03-07) Het College van B en W stelt de Gemeenteraad voor het Stadhuisplein formeel aan te wijzen als horecaconcentratiegebied. Daartoe moet de Algemene Plaatselijke Verordening worden gewijzigd. Een aanwijzing als horecaconcentratiegebied houdt in dat de gemeente binnen wettelijke grenzen het toegestane geluidsniveau nader kan bepalen. Op die manier kan enerzijds de geluidsproductie tot acceptabele proporties worden teruggebracht voor omwonenden en anderzijds een voldoende levendig Stadhuisplein in stand worden gehouden.

De meeste horecazaken aan het Stadhuisplein zijn de laatste jaren veranderd van café's met muziek in meer discotheekachtige bars. De bewoners van omliggende flats hebben daardoor meer geluidsoverlast ervaren. Naar aanleiding van vele klachten van bewoners heeft de DCMR in opdracht van de gemeente Rotterdam in het voorjaar 2000 een inventarisatie gemaakt en een akoestisch onderzoek verricht. Daaruit bleek dat veel horecazaken meer geluid produceren dan is toegestaan. Het ging om een overschrijding tot ongeveer 30 dB(A) in de woningen. Voor een belangrijk deel lag de oorzaak in het openhouden van de puien en het gebruik van terrassen waar geluidsboxen buiten staan.

Na overleg heeft een aantal horeca-exploitanten op het stadhuisplein toen zelf geluidsbeperkende maatregelen getroffen, zoals het sluiten van de puien na 23.00 uur en isolerende maatregelen Met de aanwijzing als horecaconcentratiegebied, kan nu formeel worden opgetreden tegen overmatige geluidsoverlast.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie