Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwemverbod waterspeelplaats Cronesteyn in Leiden

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

4-07-2001

Zwemverbod waterspeelplaats Cronesteyn in Leiden

De provincie Zuid-Holland heeft voor de waterspeelplaats Cronesteyn in Leiden een zwemverbod afgekondigd. Reden is een bacteriologisch slechte waterkwaliteit, waardoor er een te grote kans op gezondheidsklachten is.

Klachten die op kunnen treden bij zwemmen in oppervlaktewater van slechte kwaliteit zijn bijvoorbeeld misselijkheid, diarree, oogirritaties, huiduitslag en hoofdpijn. De provincie adviseert zwemmers die klachten hebben altijd een huisarts te raadplegen. Met name kleine kinderen, ouderen en personen met verminderde weerstand hebben sneller last. De provincie controleert regelmatig het zwemwater op onder andere de aanwezigheid van bacteriën en blauwwieren. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen




reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie