Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burger krijgt zijn wetten terug via het internet

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Burger krijgt zijn wetten terug

Vanaf volgend jaar kan iedereen via Internet gratis alle wetsteksten, inclusief de wijzigingen en toevoegingen raadplegen. Om dit te realiseren heeft minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid vandaag een koop- en onderhoudscontract met Sdu Uitgevers getekend. De minister wil op deze manier de teksten toegankelijk maken voor het publiek. In mei 2003 worden daar de ministeriële regelingen aan toegevoegd. Ook zal het mogelijk zijn om direct door te klikken naar de achterliggende kamerstukken en wordt er een archief opgebouwd.

De wet- en regelgeving is via www.overheid.nl gratis elektronisch beschikbaar. Wanneer wetten worden gewijzigd, verschijnt niet nogmaals de gehele wetstekst. Kennisnemen van geconsolideerde wetteksten is alleen mogelijk via commercieel uitgegeven producten. De overheid beschikt zelf niet over een compleet elektronisch bestand van geconsolideerde wet- en regelgeving. Vanuit de gedachte dat alle teksten via Internet toegankelijk moeten zijn, heeft de Ministerraad besloten de raamovereenkomst met Kluwer voor de levering van de ADW niet te verlengen, maar via een Europese aanbesteding zelf eigenaar te worden van een elektronisch bestand van geconsolideerde wet- regelgeving. Deze opdracht is uiteindelijk gegund aan Sdu Uitgevers. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van fl. 7,3 miljoen.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie