Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stichting Zeus groeit gestaag

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Unie van elektrotechnische ondernemers

Veel belangstelling voor netwerk van jong management ZEUS GROEIT GESTAAG

Zoetermeer, 4 juli 2001

De Stichting Zeus is op 4 oktober 1999 officieel van start gegaan. Zeus is opgericht als ontmoetingsplatform voor jonge (potentiële) bedrijfsopvolgers of eindbeslissers die werkzaam zijn bij Uneto-lidbedrijven. Binnen Zeus is er collegiaal contact tussen jonge managers van 22 tot 40 jaar uit de elektrotechnische installatie- en detailhandelssector.

Vrijwel gelijk met de start hebben zo'n 150 leden zich bij Zeus ingeschreven. Dit aantal groeit gestaag verder. Het doel van de stichting is enerzijds onderling ervaringen uitwisselen en anderzijds het opdoen van relevante management- en beleidskennis.

Activiteiten
Driemaal per jaar houdt Zeus een themamiddag. Sinds dit jaar worden de themamiddagen in workshopvorm gehouden. Sprekers vanuit de overheid of het bedrijfsleven behandelen dan actuele onderwerpen. Zo kwamen tijdens de laatste drie bijeenkomsten ter sprake de fiscale gevolgen van bedrijfsopvolging, het terugdringen van het ziekteverzuim en de marktkansen en bedreigingen van energieliberalisering. Met name de mogelijkheden op de vrije energiemarkt hebben veel stof doen opwaaien. De leden van Zeus gaan bekijken hoe zij in samenwerking met elkaar de marktkansen kunnen benutten. Momenteel wordt de interesse bij de overige leden gepeild.

Cursus
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een cursus Jong Management Detailhandel. Deze cursus is opgezet met steun van de Nederlandse Vereniging van Radio-Detailhandelaren (NVRD), een van de verenigingen die in 1981 opging in Uneto. Op korte termijn zal Zeus een pilot houden. Bij een succesvol verloop zal Zeus ook voor de leden uit de installatiesector een dergelijke cursus opzetten.

Over Uneto
Met 3.300 leden is Uneto de representatieve brancheorganisatie van ondernemers in de elektrotechnische installatie-, reparatie- en detailhandelssector. Uneto vertegenwoordigt 77 procent van de elektrotechnische installatiebedrijven met personeel en 75 procent van de verkooppunten in de elektrodetailhandel. De bedrijfstak had in 2000 een jaaromzet van 21 miljard gulden en bood werk aan 80.000 mensen (65.000 in de installatiesector en 15.000 in de elektrodetailhandel).
Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie