Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-07-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 13.05 uur) Woensdag 4 juli 2001

Maastricht, dodelijk verkeersongeval:
Een 16 jarig jongen woonachtig te Valkenburg, die als bestuurder van een bromfiets over de Maagdendries reed is dinsdagavond 3 juli 2001 bij een verkeersongeval te Maastricht om het leven gekomen. Een 15 jarig meisje woonachtig te Maastricht, die als passagiere achter op de bromfiets zat, raakte ernstig gewond. Zij werd dezelfde avond nog in het A.Z.M. geopereerd.
Een 24 jarige inwoner van het Belgische Genk, reed als bestuurder van een Belgisch busbedrijf dinsdagavond omstreeks 20.10 uur over de Maagdendries komende uit de richting van de Boschstraat en rijdende in de richting van de Frontensingel, waar hij op de rijbaan naar links van richting veranderde in de richting van het Lindenkruis. Uit tegenover gestelde richting, uit de richting van de Frontensingel, naderde over het fietspad een bromfiets met daarop beide jeugdigen. De bestuurder van de bus zag de bromfiets in het geheel niet naderen omdat hij tegen de laagstaande zon in keek en daardoor geheel verblind werd. Het gevolg was een frontale aanrijding met de bromfiets. De bestuurder daarvan, de 16 jarige inwoner van Valkenburg, klapte hierdoor tegen de voorzijde van de bus waarvan de voorruit geheel versplinterde. Hij werd ondanks het dragen van de helm ernstig gewond aan zijn hoofd. De passagiere raakte eveneens ernstig gewond maar aan haar benen. Beiden werden door ambulances overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht waar de 16 jarige jongen kort na aankomst overleed. Het 15 jarig meisje liep ernstige breuken op aan onder- en bovenbeen. Zij werd dinsdagavond nog geopereerd. Zij is buiten levensgevaar. Ook de chauffeur van de bus is overgebracht naar het A.Z.M. waar een onderzoek werd ingesteld naar mogelijke glassplinters in zijn gezicht en ogen tengevolge van het versplinteren van de voorruit van zijn bus. Hij kon na onderzoek het ziekenhuis weer verlaten. Hij liep geen letsel op.
De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Bij een reconstructie is gebleken dat de laagstaande zon daadwerkelijk het uitzicht van de chauffeur van de bus ernstig heeft belemmerd. De politie maakt tegen de bestuurder van de bus proces-verbaal op.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 50 jarige inwoner van Maastricht is dinsdag 3 juli 2001 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto. De inwoner van Maastricht reed kort na 20.00 uur over het Lakenweversplein te Maastricht waar hij zijn auto vast reed op het onderste gedeelte van een trap naar een flatgebouw. De gewaarschuwde politie trof daar de bestuurder aan die alle uiterlijke kenmerken had van een dronken bestuurder. De automobilist weigerde zijn medewerking aan het afleggen van een alcoholblaastest. Hij werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Daar verleende hij wel zijn medewerking aan het afleggen van een ademanalyse. Deze analyse gaf als uitslag 2.1 promille aan, een meer dan viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij in de loop van de avond huiswaarts.

Maastricht, inbreker aangehouden:
Een 30 jarige inwoner van Maastricht is woensdagmorgen 4 juli 2001 door de politie op heterdaad bij een inbraak in een uitzendbureau aan de Boschstraat te Maastricht aangehouden.
Een getuige zag woensdagmorgen omstreeks 02.00 uur een man een ruit ingooien aan de achterzijde van een uitzendbureau gevestigd aan de Boschstraat te Maastricht. De man klom door de kapotte ruit naar binnen waarna de getuige de politie waarschuwde. De politie zette onmiddellijk de omgeving van het uitzendbureau af waarna het uitzendbureau betreden werd. De man had zich verborgen achter een archiefkast. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De inwoner van Maastricht bekende de inbraak gepleegd te hebben in de hoop in het bedrijf geld aan te treffen. Hij verkeerde in geldnood. De inbreker had met een straatklinker een ruit van 60 bij 60 cm groot ingegooid welke geheel vernield werd. Uit het bedrijf werd niets ontvreemd. Tijdens zijn verhoor bekende hij enkele weken geleden eveneens in hetzelfde bedrijf ingebroken te hebben. Ook toen gooide hij met een klinker een ruit stuk. Bij die inbraak trof hij een geldkistje aan waarin een geldbedrag van ruim fl. 200,- aanwezig was. Dat geldbedrag ontvreemdde hij. Tegen de inwoner van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt. Hij blijft ingesloten omdat hij nog een gevangenisstraf moest ondergaan van acht dagen vanwege een openstaand vonnis.

Maastricht, snelheidscontrole:
Op dinsdagmiddag 3 juli 2001 tussen 15.30 en 16.30 uur heeft op de Fregatweg te Maastricht een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 1021 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 220 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Maastricht, Pool ernstig gewond in Maasdok:
Een 49 jarige Pool afkomstig uit Szczecin is dinsdagmiddag 3 juli 2001 ernstig gewond geraakt tijdens werkzaamheden in het Maasdok te Maastricht.
De politie kreeg dinsdagmiddag ruim na 16.00 uur een melding van een bedrijfsongeval dat eerder die middag omstreeks 15.00 uur in het Maasdok had plaatsgevonden. De arbeider zou over een rail gevallen zijn en daardoor ernstig gewond zijn geraakt. Door een ambulance werd hij opgehaald en vervoerd naar het A.Z.M. te Maastricht, waar hij in kritieke toestand met onbekend letsel werd opgenomen. Zijn toestand is momenteel stabiel en hij verkeert niet meer in levensgevaar. Hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden wordt onderzocht door medewerkers van de arbeidsinspectie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie