Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vervoer gehandicapten en ouderen Amsterdam door stadsmobiel

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Vervoer van gehandicapten en ouderen blijft voorlopig bij stadsmobiel

Vervoer van gehandicapten en ouderen blijft voorlopig bij stadsmobiel

Ook de komende dertig maanden zal het collectieve aanvullend openbaar vervoer voor ouderen en licht gehandicapten door Stadsmobiel worden uitgevoerd. Dit heeft het college van B&W besloten na een vergelijking van prijs en kwaliteit van meer aanbieders.

Het Gemeentevervoerbedrijf kwam mede door de beschikbaarheid van het plansysteem als beste aanbieder uit de bus. Bovendien is de service van Stadsmobiel de laatste tijd sterk verbeterd. Om dit niveau vast te houden zullen extra middelen worden ingezet.

Het vervoer van zwaar gehandicapten (het zgn. kamer-tot-kamervervoer) zal door het Verenigd Ziekenvervoer Amsterdam (VZA) worden uitgevoerd. Ook hier heeft een vergelijking plaatsgevonden op basis van prijs en kwaliteit. VZA heeft in Amsterdam een grote expertise opgebouwd als vervoerder van met name zwaar gehandicapten. VZA heeft een in 1999 gehouden proef tot volle tevredenheid verricht.

Het besluit van het college is een vervolg op het besluit van 20 juni jl. van de gemeenteraad om de aanbesteding van het collectief aanvullend openbaar vervoer, die oorspronkelijk op 1 januari 2002 zou plaatsvinden, met dertig maanden op te schorten. Dit in afwachting van de uitkomsten van de landelijke discussie over de uitvoering van de Wet voorzieningen gehandicapten. Voorlopig worden de afspraken met Stadsmobiel in de komende dertig maanden op de oude voet voortgezet.

Huub Winthagen-

© gemeente Amsterdam - 4-07-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie