Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 4-07-2001
Politieberichten van 4/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachten: gestolen fietsen
In de maand juni werd 70 keer aangifte gedaan van diefstal van een fiets (67), een bromfiets (2) en een snorfiets (1). De maand daarvoor werden er 60 fietsen gestolen en geen brom- of snorfietsen. Het opgegeven schadebedrag van de ontvreemde (brom)fietsen bedroeg f 34.264.- In deze periode gingen 16 fietsen, 1 bromfiets en een snorfiets retour naar de eigenaar.

Franeker: snelkraak
Afgelopen nacht werd ingebroken in winkel aan de Voorstraat. Getuigen hadden gezien dat twee mannen de voordeur intrapten en daarna verschillende goederen uit de winkel meenamen. De mannen, waarvan geen signalement bekend is, stapten in een donkerkleuring personenauto, merk Volvo, type stationcar, die daarna wegreed in de richting van de Grote Breede Plaats. Uit de winkel werden 7 camera`s, 2 computers met ingebouwde flatscreen en een inklapbare zonnehemel weggenomen. De bedrijfsleider, een 31-jarige inwoner van Menaldum, heeft aangifte gedaan. Op een gegeven moment werd de desbetreffende auto gesignaleerd in Sneek. Bij het zien van de politie ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor, waarbij de verlichting van de auto af en toe werd uitgeschakeld. Op de Rijksweg richting Bolsward verloor men de auto uit het oog. Ondanks een uitgebreide zoekactie werd de auto met inzittenden niet meer aangetroffen.

Sneek: diefstal auto`s
Afgelopen nacht werden in Sneek drie auto`s weggenomen, waarvan er twee in de stad werden teruggevonden. Op de Scherwolderhemstraat werd een Volkswagen Golf aangetroffen, die gestolen was van de Ubbo Emmiusstraat. Op de Morrahemstraat werd een Volkswagen Jetta aangetroffen, die gestolen bleek te zijn in Elburg. Op de plaats waar deze auto werd aangetroffen, werd een Volkswagen Golf, kleur blauw, voorzien van het kenteken LY-40-RB, weggenomen. De eigenaars zijn ingelicht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lippenhuizen: paard in gierkelder
Woensdag omstreeks 05.10 uur kwam er een melding binnen dat op de Butewei een paard klem zat in de gierkelder. Het paard was in een gat van de gierkelder gevallen. Een dierenarts heeft het paard een kalmeringsmiddel toegediend. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat het paard steeds verder wegzakte. Het paard kon niet worden gered en in overleg met de eigenaar, een 52-jarige inwoner van Lippenhuizen, werd besloten het dier te laten inslapen.

Leeuwarden: vernielingen
Begin april werd het voormalige pand van bouwbedrijf Friso op de hoek Brandemeer De Kei in een paar dagen aan de binnenzijde volledig gesloopt door jeugd uit de buurt. Aan de achterzijde werden alle ruiten ingegooid. De huidige eigenaar van het pand, een bouwbedrijf uit Leeuwarden, heeft aangifte gedaan van vernieling. De schade aan het pand bedroeg ruim f 35.000.- Naar aanleiding van het onderzoek werden de afgelopen dagen 5 verdachten, allen 13 jaar en een 16-jarige verdachte gehoord. Alle verdachten zijn afkomstig uit Leeuwarden en woonden in de wijk. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Zij zijn na verhoor weer heengezonden.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie