Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Restanten brand Unil Jong-complex Alkmaar bezorgen overlast

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Alkmaar


Restanten brand bij Unil Jong-complex veroorzaken overlast

De restanten van het afgebrande olieopslagbedrijf Unil Jong aan de Kanaalkade hebben de afgelopen dagen stankoverlast veroorzaakt bij direct omwonenden. De combinatie van het warme weer en de brandresten die nog in het afgebrande gebouw aanwezig zijn, veroorzaakt de overlast. Na het binnenkomen van de klachten van omwonenden heeft de gemeente het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM) de opdracht gegeven het terrein opnieuw te inspecteren. De onderzoeksresultaten van het RIVM worden met een week verwacht. Tot die tijd is er geen aanleiding om extra maatregelen te treffen. De opruimingswerkzaamheden zijn inmiddels ver gevorderd. Het opruimen wordt intussen met voortvarendheid voortgezet en zal binnen vier weken zijn afgerond.

Tijdens en na de brand op zaterdag 9 juni jl. zijn op en rond de brandlocatie metingen verricht door brandweer, provincie en RIVM. Deze metingen hebben uitgewezen dat er geen gevaar bestaat voor de volksgezondheid.

De gemeente neemt de klachten van de omwonenden serieus en heeft, om duidelijkheid te krijgen over stankoverlast, besloten opnieuw onderzoek te laten verrichten. Voor het onderzoek heeft het RIVM inmiddels meetapparatuur geplaatst op de locatie van de brand. Zodra de onderzoeksresultaten bekend zijn worden de omwonenden hierover geïnformeerd.

Omwonenden die vragen hebben over de stankoverlast kunnen op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur het informatienummer 072 5142 153 bellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie