Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Philips verkrijgt Marconi Medical Systems

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Philips
Zoek soortgelijke berichten
Philips


Philips verkrijgt Marconi Medical Systems voor 1,1 miljard dollar

(Amsterdam) Op 4 juli heeft Royal Philips Electronics aangekondigd dat Philips Medical Systems de medische systemen van Marconi plc overneemt voor 1,1 miljard dollar. Deze acquisitie maakt van Philips Medical Systems (PMS) een belangrijke speler op het gebied van computertomografiescans en versterkt tevens zijn positie op het gebied van MRI-systemen en nucleaire geneeskunde. Marconi is een wereldwijd opererend telecombedrijf.

Door deze overname samen met die van Agilent's Healthcare Solutions Group, die wordt afgerond in het derde kwartaal van 2001, wordt Philips de op-een-na grootste producent op het gebied van medisch diagnostische beeldvormende apparatuur. Door middel van deze acquisitie heeft PMS haar acquisitieprogramma praktisch gecompleteerd. PMS zal zich nu focussen op het integreren van de nieuw verworven bedrijven binnen de eigen organisatie.

Marconi Medical Systems is al 85 jaar actief in de medisch diagnostische beeldvormende industrie. Het bestaat uit twee ondernemingen: Medical Imaging Equipment business (MIE) en Marconi Healthcare Products business (HCP). MIE opereert wereldwijd in meer dan 100 landen. Er werken 4295 mensen. MIE is gespecialiseerd in scanners, MRI-systemen en medisch-nucleaire systemen. In het fiscale jaar dat afliep op 31 maart 2001, maakte MIE melding van een omzet van
1 miljard dollar met een operationele winst van 135 miljoen dollar. HCP brengt een brede range van radiologische supplies op de markt. De meeste van zijn 855 medewerkers werken in de VS. In het fiscale jaar dat afliep op 31 maart 2001, maakte HCP melding van een omzet van 600 miljoen dollar met een operationele winst van 20 miljoen dollar. Philips heeft het voornemen om HCP te verkopen kort nadat de transactie helemaal rond is. .

Copyrights © 2001

All rights reserved.
Koninklijke Philips
Electronics N.V. Access to and and use of this Web site is provided under legal restrictions as defined

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie