Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Frans van Deursen zingt hoofdrol van Zoser in Aida-musical

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
www.musicals.nl

Frans van Deursen zingt hoofdrol van Zoser in Aida-musical

Frans van Deursen gaat de hoofdrol van Zoser spelen in Elton John en Tim Rice's Aida. Waar hij De Regelaar speelde in Miss Saigon ziet hij in Aida zijn kans om als politiek intrigant de situatie aan het hof van de Farao naar zijn hand te zetten. In de Nederlandse Musical Rex is Frans van Deursen momenteel te zien als de pleegvader, voor zijn rol ontving hij lovende recensies. In Aida wordt Zoser de vader van legerkapitein Radames, gespeeld door Bastiaan Ragas. Het creatieve team van Disney die Aida in Nederland komt maken, zag Frans van Deursen voor het eerst op een video-auditie en wisten meteen dat hij de juiste kandidaat voor de doortrapte Zoser rol zou zijn. De eerste repetitiedag van Aida is op 20 augustus aanstaande.

De voorbereidingen voor de nieuwste Fortis Circustheater productie zijn momenteel in volle gang: Antje Monteiro die Amneris, de dochter van de Farao, speelt is momenteel in Londen om de extravagante jurken van decor- en kostuumontwerper Bob Crowley 'door te passen'; daarnaast volgt zij samen met hoofdrolspelers Chaira Borderslee en Bastiaan Ragas zang-, spraak- en acteerlessen. Voor de dansers in het ensemble, die naast danskwaliteiten moeten beschikken over over een poprock zangstem, is lang gezocht in Nederland, België en Londen. Uiteindelijk zijn er op Broadway, New York vier Amerikaanse dansers aangenomen die samen met Nederlandse dansers het Aida ensemble zullen vormen.

De in Amsterdam geboren en woonachtige Frans van Deursen maakte op zijn twaalfde zijn toneeldebuut als figurant in Tosca (1974). Vervolgens speelde hij mee in verschillende theaterproducties en is hij inmiddels al meer dan vijf jaar te zien in hoofdrollen in musicals als Willeke, de musical, Miss Saigon (1996/1999), De Koning van Katoren en Rex. Op televisie brak hij door in de comedyserie In De Vlaamsche Pot, waar hij vier jaar de rol van Frits speelde. Daarnaast was hij te zien in verschillende televisieseries als Baantjer, All Stars, Blauw Blauw en Bed & Breakfest. Frans van Deursen speelde in de Nederlanse films Het 14e Kippetje en Enigma. Daarnaast schrijft en vertaalt hij theaterstukken.

Elton John en Tim Rice's Aida gaat op 21 oktober aanstaande in het Fortis Circustheater in Scheveningen in première, de eerste try-out is 3 oktober aanstaande.

VOOR MEER INFORMATIE EN FOTO'S:
Joop van den Ende Theaterproducties B.V., Public Relations & Voorlichting,
Suzan Bloemscheer, (020) 3052 289. E-mail
(suzan.bloemscheer@stageholding.nl)

Elton John en Tim Rice's Aida is een co-productie van Disney Theatrical Worldwide en Joop van den Ende Theaterproducties


04 jul 01 16:19

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie