Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbeterd camerasysteem Caterplein Apeldoorn in gebruik

Datum nieuwsfeit: 04-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Apeldoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Apeldoorn

Keywords:

Verbeterd camerasysteem Caterplein in gebruik genomen

4 juli 2001

Het camerasysteem Hoofdstraat-Noord en Beekpark (uitgaansgebied Caterplein) is sterk verbeterd. De politie kan tijdens de stapavonden op vrijdag en zaterdag direct de opgenomen beelden raadplegen en desgewenst een print maken van een gebeurtenis of incident. In de verantwoordelijkheid voor het camerasysteem is niets veranderd, de gemeente blijft als enige gemachtigd de opgenomen beelden te kopiëren.

De veranderingen zijn aangebracht volgens het privacyreglement dat is goedgekeurd door de Registratiekamer. Naast het raadplegen en printen van de beelden is het systeem omgebouwd van analoog naar digitaal. De beelden worden niet meer bewaard op videobanden maar op een harde schijf. Dit brengt vier verbeteringen met zich mee zoals minimaal kwaliteitsverlies van de beelden bij opname op de harde schijf. Een tweede voordeel is het toegenomen aantal beelden per seconde: van één beeld per seconde naar drie beelden per seconde voor de vaste camera%92s en zeven beelden per seconde voor de beweegbare camera%92s. Bovendien is de bewaartermijn verlengd tot drie dagen in plaats van vierentwintig uur. Als laatste voordeel van het vernieuwde systeem kan worden genoemd het verbeterde bedieningsgemak.

Inmiddels is twee weken naar volle tevredenheid proefgedraaid met het nieuwe systeem. Het aangepaste privacyreglement ligt overigens voor een ieder ter inzage bij het Gemeentelijk Informatie Centrum in het Stadhuis.

© 2001 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie