Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Anvraag voor lintje tot 10 augustus

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Nieuwe kandidaten voor een koninklijk lintje

betreft: Aanvragen voor een Koninklijke Onderscheiding tot uiterlijk 10 augustus 2001 week: week 27

Traditiegetrouw reikt de burgemeester op Koninginnedag Koninklijke Onderscheidingen uit. Hopelijk is dat ook in 2002 het geval.

Vroeger werd voornamelijk gekeken naar de verdiensten die iemand in een betaalde functie of beroep had opgebouwd. Hoe voorbeeldig iemand zijn plichten als werknemer heeft vervuld, is nu niet meer de enige reden voor een lintje. Tegenwoordig wordt er meer gekeken naar de bijzondere verdiensten of prestaties van iemand.

In het Ordereglement is bepaald dat er van bijzondere verdiensten sprake is, wanneer iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen op een wijze die uitgaat boven hetgeen van hem of haar verwacht mag worden. Deze prestatie kan ook het stimuleren van anderen betreffen. Andere belangrijke aspecten van het decoratiestelsel zijn: meer waardering voor het vrijwilligerswerk en evenwichtige spreiding van decoraties over alle lagen van de bevolking.

websites Op de sites www.lintjes.nl en www.kanselarij.nl staat stapsgewijs hoe iemand voor een lintje kan worden voorgedragen. Daarnaast is er uitgebreide informatie te vinden over de geschiedenis en achtergronden van het Nederlandse decoratiestelsel, de draagorde en de draagvolgorde van de onderscheidingen.

Kent u iemand die volgens u een Koninklijke Onderscheiding verdient of wilt u meer informatie over de mogelijkheden om iemand voor een Koninklijke Onderscheiding voor te dragen, neemt u dan contact op met de secretaresse van de burgemeester, via bureau Kabinet van de gemeente, tel. 671401. De burgemeester is in de procedure namelijk het eerste aanspreekpunt en de adviseur over decoratievoorstellen. De voorstellen moeten dan ook bij de burgemeester van de woonplaats van de beoogde decorandus ingediend worden.

Aanvragen voor een Koninklijke Onderscheiding ter gelegenheid van Koninginnedag 2002 kunnen vanaf heden tot uiterlijk 10 augustus 2001 ingediend worden.

laaste verandering: juli 05, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie