Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Goed sociaal plan onder fusie ACM en CAVO Latuco

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Voeding is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

05-07-2001

Goed sociaal plan onder fusie ACM en CAVO Latuco

CNV Voeding heeft een principeakkoord bereikt over een sociaal plan voor de werknemers van ACM en CAVO Latuco. Dit sociaal plan was nodig omdat de bedrijven eind van dit gaan fuseren.

De mengvoederbedrijven ACM (hoofdvestiging in Meppel) en CAVO Latuco (hoofdvestiging in Utrecht) fuseren eind 2001. De nieuwe naam van het bedrijf wordt Agrifirm met als hoofdvestiging Meppel. In het sociaal plan is een seniorenregeling afgesproken voor werknemers vanaf 57,5 jaar, waarbij vrijwilligheid centraal staat. Bij einde dienstverband als gevolg van de fusie ontvangen de werknemers een eenmalige uitkering. Gedurende maximaal 7,5 jaar wordt een aanvulling gegeven op een lager loon of een WW-uitkering. Daarnaast is een begeleidingstraject van kracht voor werknemers die nieuw of ander werk zoeken. Voor werknemers die moeten verhuizen, geldt een verhuiskostenregeling.
Voor medewerkers op het huidige hoofdkantoor in Utrecht geldt overigens geen verhuisverplichting naar Meppel.

Nadere inlichtingen:

Bert Visser (vakgroepbestuurder)
06 - 51602154

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie