Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belangstelling Eindhoven's breedband-experiment groot

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Belangstelling om mee te doen aan Eindhoven breedband-experiment erg groot

STORMLOOP OP KENNISWIJKCODES

Eindhoven, 5 juli 2001

Sinds de Kenniswijkportal, www.kenniswijk.nl in Eindhoven is opengesteld, zijn er door de 83.000 potentiele Kenniswijkers in Eindhoven en Helmond meer dan 6.900 Kenniswijk-codes aangevraagd. Dat is meer dan 15% van het totaal aantal adressen in het proefgebied.
Kenniswijk is het onderzoeksgebied waarin het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een proef opzet met de digitale snelweg. Het is de bedoeling om 43.000 gezinnen in korte tijd kennis te laten maken met nieuwe internetdiensten in relatie tot breedband. Eind volgend jaar moeten er al 20.000 breedbandaansluitingen zijn. Breedband biedt mogelijkheden voor vele nieuwe diensten waarbij bijvoorbeeld verzending van beelden een onderdeel vormt. Breedband maakt internetten bovendien veel sneller.

De Kenniswijkproef gaat, naar verwachting, na de zomer van start. In de "kwartiermakersfase" die momenteel loopt, tracht het Projectbureau zoveel mogelijk inwoners warm te maken voor het onderzoeksexperiment. De reacties uit Helmond en Eindhoven die uit alle verschillende wijken afkomstig zijn, hebben het projectbureau verrast. Projectleider mevrouw E. Lemkes:"We weten dat een direct-mail campagne zo'n 3% respons oplevert en omdat de code gratis verkrijgbaar is hoopten we op 6 % maar een gewogen score van meer dan 10% van het aantal adressen overtreft onze verwachtingen en biedt een uitstekende basis voor de start van de realisatie van Kenniswijk. Het enthousiasme onder de bevolking is groot. Dat merken we aan de reacties via de telefoon, de portal en ook de deelname aan de prijsvraag. Ook mogen we vrijwilligers noteren die aan de slag willen om van Kenniswijk Regio Eindhoven een succes te maken."

De experimentele portal die momenteel in de lucht is vormt nog een bouwplaats. Met nieuws en informatie over o.a. computercursussen en de Kenniswijkhoeken, waar bewoners gratis kennis kunnen maken met de digitale snelweg. Ook is er al een begin gemaakt met het aanbieden van diensten. Dat aantal zal na de zomer toenemen en steeds vernieuwender worden, zeker met het zicht op de komst van breedbandaansluitingen.

Opening tweede Kenniswijkhoek
Afgelopen woensdag opende onder grote belangstelling officieel de tweede Kenniswijkhoek, in het Eindhovense stadsdeel Tongelre, officieel haar deuren. Eerder opende Brandevoort in Helmond. In Kenniswijkhoeken die op verschillende plekken in de buurten, dus dichtbij de Kenniswijkbewoners tot stand komen, kunnen ook de bewoners die nog geen computer thuis hebben een kijkje nemen op de portal en oefenen met de computer.

Kenniswijkers ontvangen korting op het volgen van cursussen die opleiden tot het Kenniswijk Digitaal Diploma.Via een subsidie voor consumenten wordt de breedbandaansluiting waarmee de Kenniswijk de komende jaren wordt voorzien, bereikbaar gemaakt voor de bewoners.
Staatssecretaris Monique de Vries kondigde onlangs aan 100 miljoen gulden beschikbaar te willen stellen voor de realisatie van Kenniswijk Regio Eindhoven.

Kenniswijk
Kenniswijk is een ambitieus ICT-project waarbij op initiatief van de rijksoverheid, in nauwe samenwerking met marktpartijen, maatschappelijke organisaties en lokale overheden, één locatie in Nederland wordt voorzien van hoogwaardige ICT-infrastructuur. Het experiment biedt de mogelijkheid om innovatieve ICT-voorzieningen, en elektronische diensten dichter bij de burger te brengen. Regio Eindhoven is 'kandidaat-lokatie'. De regio maakt zich op voor de start in een Kwartiermakersfase, waarin al 41 publieke en private partners meedoen aan het project.

Voor nadere informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Projectbureau Kenniswijk Regio Eindhoven
Afdeling communicatie/ Nathalie Schroen
Telefoon: 040-2390790
E-mail: (nathalie.schroen@kenniswijk.nl)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie