Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De euro (ook) voor mensen met een verstandelijke handicap

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Oudervoorlichting: Gewoon, de euro!

De euro (ook) voor mensen met een verstandelijke handicap

In september en oktober worden er in het hele land voorlichtingsavonden voor ouders, broers en zussen van mensen met een verstandelijke handicap georganiseerd. Zij krijgen daar informatie over de euro en advies hoe ze hun kind, broer of zus met een verstandelijke handicap het beste kunnen helpen met de voorbereiding op de komst van de euro.

De euro komt en de gulden verdwijnt. Ook voor mensen met een verstandelijke handicap. Voor hen het vaak al moeilijk om met geld om te gaan. De overgang naar de euro kan een extra groot probleem worden.

De ouderverenigingen hebben een project gestart: 'Gewoon, de euro!' Met dit project wordt euro voorlichting georganiseerd voor mensen met een verstandelijke handicap én voor ouders en verwanten. Leden van de projectgroep zijn zelf veelal ouder van een zoon of dochter met een verstandelijke handicap.

Tijdens de avonden krijgt men algemene informatie over de euro en tips om mensen met een verstandelijke handicap te helpen bij de overschakeling. Daarnaast kan men zelf kennismaken met spel- en voorlichtingsmateriaal. Centraal staat de vraag: wat kun je als ouder of verwant zelf doen? De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur. De toegang is gratis en mensen hoeven zich niet tevoren aan te melden.

25 september Meppel, Het Olde Koetshuus, Steenwijkerstraatweg 10 26 september Zoeterwoude Dorp, De Herbergh, Swetterhage, Blankaartweg 2 27 september Leeuwarden, Kurioskerk, Julianalaan 38 2 oktober Deventer, De Horst, Kerkstraat 5
4 oktober Groningen, Sinnige Stee, Donderslaan 160 4 oktober Alkmaar, Golden Tulip, Arcadialaan 6
9 oktober Utrecht, Verenigingsgebouw, Maliebaan 71 h 10 oktober Kapelle, Gemeenschapscentrum 'De Vroone', C.D. Vereekestraat 74
16 oktober Nijkerk, De Schakel, Oranjelaan 10
24 oktober Blerick-Venlo, Dienstencentrum 'Molenbossen', Molenbossen 614

Federatie van Ouderverenigingen
Maliebaan 71 h
Postbus 85276
3508 AG Utrecht
Telefoon (030) 236 37 67
Telefax (030) 231 30 54
E-mail (utrecht@fvo.nl)
Internet www.fvo.nl


_____
Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie