Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-07-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 13.20 u) Donderdag, 5 juli 2001

District Kerkrade

Eygelshoven; inbraak
Getuigen bespeurden afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 04.45 uur onraad bij een drogisterij aan de Laurastraat in Eygelshoven. Toen zij poolshoogte gingen nemen zagen ze enkele inbrekers aan de achterzijde van de drogisterij die, vermoedelijk omdat zij zich ontdekt wisten, er meteen vandoor gingen. Daarbij allerlei gestolen / klaargezette winkelgoederen achterlatend. De gewaarschuwde politie trof bij de drogisterij een achtergelaten auto aan die afkomstig is van diefstal (gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Laethof in Eygelshoven). De auto werd voor nader onderzoek afgesleept. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de inbrekers.

Landgraaf; bekeurd
De politie heeft afgelopen woensdagavond een 27-jarige man uit Heerlen in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van driehonderd gulden. De Heerlenaar uitte allerlei beledigingen in de richting van politie-agenten. Die hadden de Heerlenaar even tevoren op de Kampstraat in Landgraaf bekeurd voor het niet dragen van de autogordels. Vermoedelijk dat de Heerlenaar zich daarover kwaad maakte. De verdachte was vervolgens een restaurant binnengegaan, dit onder het uitten van beledigingen in de richting van politie-agenten. Die gingen daarop eveneens naar binnen teneinde de man op zijn gedrag aan te spreken. Ook daar uitte hij allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten die hem dan ook aanhielden en overbrachten naar het politiebureau.

Gulpen; gesignaleerd
Bij controle afgelopen woensdagmiddag op de Willem Vliegenstraat in Gulpen van een 55-jarige man uit Maastricht bleek dat die gesignaleerd stond voor een nog openstaande boete van fl. 930,-. Omdat de Maastrichtenaar die niet kon betalen werd hij overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten, dit in afwachting van het ondergaan van de vervangende hechtenis (15 dagen).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie