Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UBS behoort tot favorieten in financiële sector

Datum nieuwsfeit: 05-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht MeesPierson N.V.

UBS behoort tot favorieten in financiële sector

Hoewel de winst lager was dan verwacht, waren de resultaten van UBS over het eerste kwartaal goed. De nettowinst daalde ten opzichte van vorig jaar met 29% tot CHF 1,58 miljard en kwam daarmee lager uit dan de algemene verwachting van analisten, die uitgingen van CHF 1,75 miljard.
Het verschil met vorig jaar was overigens volledig te wijten aan een bijzonder verlies bij de divisie UBS Capital. Dit was ook het enige onderdeel dat teleurstelde, als gevolg van de moeilijke omstandigheden op de aandelenmarkten. Het management van UBS verwacht nog dit jaar een herstel bij Capital. De overige divisies, Private Banking en Investment Banking (UBS Warburg), deden het uitstekend. Dit was te danken aan een verrassend grote toestroom van nieuw kapitaal, ter waarde van CHF 3,9 miljard, en een daling van de kosten met 7%. UBS laat met dit resultaat zien dat het moeilijke marktomstandigheden beter kan doorstaan dan zijn concurrenten. Van de overname van PaineWebber zijn nog aanzienlijke synergievoordelen te verwachten. Daarnaast neemt de flinke toestroom van nieuw kapitaal een van de grootste onzekerheden omtrent UBS weg. De Zwitserse bank blijft een van onze favoriete investment banks vanwege zijn defensieve kwaliteiten. Wij stellen onze opinie dan ook bij van neutraal tot positief.

OUTPERFORMER
· Uitstekende resultaten over het eerste kwartaal · UBS sterker dan concurrenten
· Synergievoordeel te verwachten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie